Radu Banciu s-a luat de Ţurcanu în direct. I-a cerut lui Antonescu să-l dea afară din partid

florin turcanu gros planRadu Banciu, moderatorul emisiunii „Lumea lui Banciu” de la B1 TV a comentat, vineri seară, declaraţiile făcute de preşedintele liberalilor botoşăneni, Florin Ţurcanu referitoare la condamnarea cu executare a lui Relu Fenechiu.

Banciu a catalogat declaraţiile lui Ţurcanu ca fiind ale unui politician care nu are nicio legătură cu o ţară intrată în Uniunea Europeană, comentând că este indamisibil să spui despre un om aflat în puşcărie, compromis din punct de vedere politic, aşa cum îl vede moderatorul emisiunii B1 TV pe Fenechiu, că tot el va fi cel care va conduce filiala Iaşi PNL.

like facebookMai mult, Banciu i-a cerut liderului PNL, Crin Antonescu, să-l dea cît mai repede afară pe Ţurcanu din partid dacă mai vrea să salveze ceva.

Reamintim declaraţia lui Florin Ţurcanu referitoare la condamnarea lui Fenechiu, citată şi în emisiunea mai sus amintită.

Florin Țurcanu:  „Să îi dea Dumnezeu putere! Eu îl cunosc pe el ca om şi sunt convins că îi vor fi de partea lui familia şi colegii din Iaşi. Aşa cum a trecut viaţa, aşa va trece şi necazul pentru el. Sunt convins că PNL va fi condus din umbră tot de el, la Iaşi”

Tot în aceeaşi emisiune, Banciu a comentat şi despre orgia sexuală de la Dorohoi în care a fost implicată septugenara şi cei doi bărbaţi despre care au relatat şi ziarele centrale.

7 thoughts on “Radu Banciu s-a luat de Ţurcanu în direct. I-a cerut lui Antonescu să-l dea afară din partid

  1. A venit iarna. Este o veste proastă pentru toţi baronii locali; din cauza iernii asfaltările şi lucrările de drumuri trebuie oprite până la primăvară. Baronii mai au o şansă să facă bani pe sfârşit de an, de sărbători cum se zice, din deszăpezirea drumurilor, o afacere extrem de profitabilă pentru firmele de casă ale partidelor. Fireşte, există riscul pentru baroni să se aleagă cu dosare penale din afacerea deszăpezirilor, cum a păţit fostul şef al judeţului Buzău, baronul PSD Victor Mocanu.
    Până la deszăpeziri, pentru unii baroni locali asfaltările au mers bine anul trecut, dar şi anul acesta. S-au făcut bani frumoşi, care s-au scurs către firmele agreate politic. De aici, banii de obicei ajung în campaniile electorale. Vă povesteam ieri cum se fac aranjamentele politice la Satu Mare. În prim plan se afla vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, şi compania de construcţii Tehnic Asist din Botoşani, patronată de un anume Mirel Vlas. Patronul Vlas este un obişnuit al contractelor cu statul. A făcut atâţia bani încât şi-a luat avion. Băiatul deştept este ţinut în braţe de şefii USL de la Botoşani şi Satu Mare. La Botoşani, Mirel Vlas beneficiază de atenţia lui Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean, baron al Partidului Naţional Liberal.
    O să vă prezint acum câteva din lucrările câştigate de afaceristul Mirel Vlas la Satu Mare şi Botoşani, ca să vă faceţi o idee de banii pe care îi învârt băieţii ăştia deştepţi, protejaţi politic. Vlas a câştigat anul acesta modernizarea drumului judeţean 194 Satu Mare pentru 4 milioane de euro şi a realizat o porţiune de drum între localităţile Sanislău şi graniţa cu Ungaria pentru alte 4, 5 milioane de euro. La Botoşani a primit diverse lucrări de asfaltare dar şi de canalizare în comunele Călăraşi şi Hudeşti – peste 3 milioane de euro, a participat la modernizarea drumului judeţean 291 între localităţile Cristinesti şi Suharău – alte câteva milioane, a modernizat traseul regional Dorohoi Dragivat pentru încă 3 milioane de euro. Acestea sunt doar o parte din lucrări. Firma lui Vlas face însă şi deszăpezirile din judeţul Satu Mare pentru alte 2,5 milioane de euro

  2. Actualul baron Florin Ţurcanu se joacă şi el cu focul, la fel cum a făcut Conţac. Mă întreb ce poate fi în mintea acestor baroni care dau dovadă atât de prostie, cât şi de lipsa oricărui simţ de conservare. În paranteză fie spus, Consiliul Judeţean Botoşani se află de multă vreme în atenţia procurorilor DNA şi DIICOT. Mâna dreaptă a baronului Ţurcanu, un anume Radu Judele, care deţine funcţia de administrator al judeţului, este agăţat de procurori într-un dosar care vizează realizarea sistemului integrat de deşeuri al judeţului. În acest proiect, firma care construieşte staţiile de transfer pentru platformele de deşeuri este tocmai Tehnic Asist, patronată de Mirel Vlas. Suma contractului este de aproape 4 milioane de euro. Nimic nu este întâmplător la Botoşani…
    Pentru a-şi demonstra forţa politică de baron, în primăvară acestui an Florin Ţurcanu şi-a făcut o nuntă de zile mari. Toţi patronii de firme care au contracte la Consiliul Judeţean Botoşani au fost invitaţi să participe şi să susţină financiar organizarea petrecerii. Ţurcanu s-a căsătorit cu Roxana Anuşca, o doamna pe care generosul baron a ajutat-o să ajungă deputat PNL. Pe fratele său, Mihai, baronul l-a făcut şef al Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinare. Mihăiţă a fost însă demis după gafele făcute în scandalul cărnii de cal. De la nunta lui Ţurcanu nu a lipsit acelaşi patron Mirel Vlas, cei doi s-au pozat ca doi vechi tovarăşi de arme. Au mai participat patronii Florin Moruzi, care livrează produsele de panificaţie în şcolile din Botoşani şi Tonino Boldea, la fel, patronul unei firme ce livrează produse alimentare în şcolile din judeţ. Vedeta nunţii a fost Radu Judele, administratorul judeţului şi omul de încredere al lui Ţurcanu, care a venit la volanul unei super maşini Jeep Grand Cherokee de 6500 de cm cubi şi 500 de cai putere.

  3. Voda prin loboda,acest parvenit se crede…buricul pamintului,bani pentru revelioane,bani penuru orice…rominul plateste! Sa ne fie de bine si la vara cald!

  4. Hotu tot cu hotu tine. Solidaritate cu puscariasii, mama voastra de hoti si parveniti, da mult va mai vad mutrele prin ziare?

  5. Şeful organizaţiei municipale a vorbit şi despre declaraţia vicepreşedintelui PNL, Florin Ţurcanu, cel care spunea vineri că Relu Fenechiu va conduce filiala ieşeană a PNL din puşcărie. “Mă surprinde, pentru că domnul Ţurcanu are funcţie în Partidul Naţional Liberal. Să spună că se poate conduce partidul din închisoare mi se pare uşor aberant. Mi se pare normal că mai mulţi colegi din partid au preferat să nu comenteze. Nu prea pot veni nici cu argumente pro, nici cu argumente împotrivă este o chestie care cu siguranţă nu le prinde bine în interiorul partidului.” Mihai Chirica a explicat şi reacţia liderilor PSD Iaşi de după condamnarea lui Fenechiu. Viceprimarul Iaşului a explicat lipsa de reacţie a lui Gheorghe Nichita sau a altor membri cu funcţie de conducere în PSD. “Nu se poate lua o poziţie oficială atâta timp cât justiţia şi-a spus cuvântul. Singura poziţie oficială este cea a justiţiei. Deocamdată situaţia de fapt este cea pe care o ştim cu toţii de două zile şi nu vrem să o comentăm în niciun fel”, a încheiat Chirica. Contactate telefonic, Camelia Gavrilă şi Alina Hăilă, membri PNL, au refuzat să se exprime referitor la cazul Fenechiu spunând că cei abilitaţi pentru a da declaraţii ar fi Cristian Adomniţei sau Mugur Cozmanciuc. Primul dintre ei nu a comentat până acum condamnarea în timp ce Cozmanciu ar fi plecat din ţară, susţin surse din partid. Cel mai vocal membru al PNL Iaşi în cazul condamnării lui Fenechiu a fost Marius Dangă, secretarul partidului, şi el viceprimar în Iaşi. El a ţinut să demonteze declaraţia dată de colegul său Florin Ţurcanu, vicepreşedinte al PNL. “Constat că, deşi spune că îl cunoaşte foarte bine pe Relu Fenechiu, nu îl cunoaşte deloc. Dumnealui mi-a transmis, şi am spus mai departe colegilor, joi, când m-am văzut cu el, că are maximă încredere în noi şi în ceea ce decidem şi în maturitatea noastră. De aici se înţelege că ne-a investit cu încredere să luăm ce decizii vrem şi că nu ar vrea să fie consultat”, a spus Dangă pentru „Adevărul”.

    Citeste mai mult: adev.ro/n0bjyg

  6. Județul are, la conducere,cei mai incapabili oameni. de la „A” la„Z”. Și la învățământ, la sănătate, CJ, Prefectură, Casa de sănătate , direcția agricolă. Mi-e greață de jud meu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *