Fântâni arteziene, extindere sistem video, amenajarea Orăşelului copiilor: investiţii anunţate în municipiu

parcul mihai eminescu (1)Modernizarea unor parcuri din oraş, extinderea reţelei de iluminat public, reabilitarea termică a unor blocuri, amenajarea de noi fântâni arteziene: acestea sunt câteva din investiţiile care vor fi realizate anul acesta în municipiul Botoşani.

Primarul Ovidiu Portariuc a declarat că în buget au fost prinşi bani pentru reabilitarea parcului Curcubeului, finalizarea lucrărilor la parcul Mihai Eminescu, dar şi pentru reabilitarea termică a trei scări de blocuri. Este vorba de blocuri de pe străzile Împărat Traian, Tudor Vladimirescu şi Săvenilor, pentru care s-au alocat 1,4 milioane lei.

like facebook

Tot în acest an va fi extinsă şi reţeau de supraveghere video în municipiu. Pentru această investiţie s-au alocat 160.000 lei. Primarul Ovidiu Portariuc spune că în oraş vor fi amenajate, de asemenea, trei fântâni arteziene, în sensurile giratorii.

240.000 lei vor fi daţi pentru extinderea Cimitirului eternitate şi alţi 300.000 lei pentru reabilitarea termică a unor clădiri din Centrul vechi.

Reprezentanţii municipalităţii mai spun că şi Orăşelul copiilor va arăta altfel la iarnă.

Pregătim un proiect tehnic pentru amenajarea orăşelului copiilor din parcul Mihai Eminescu. Orăşelul copiilor de iarnă, cu tot ce înseamnă personaje. A fost cândva, dar acum vrem să îl fascem la o altă scară„, a spus Ovidiu Portariuc.

Pentru acest proiect s-au prins în buget 10.000 lei. Tot în parcuri vor fi amenajate şi sisteme de irigaţii. Acestea sunt doar câteva din proiectele mici pe care Primăria vrea să le deruleze anul acesta.

Bugetul municipiului Botoşani va fi supus spre aprobare în şedinţa de Consiliu Local de pe 3 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *