Liderul BNS Botoşani cere medicilor de familie să nu pretindă bani pentru adeverinţele de şomaj

sindicate patronat costica macaletiLiderul de sindicat al BNS Botoşani, Vasile Chiru, cere medicilor de familie botoşăneni să nu mai ia taxă pe adeverinţele pentru şomaj. Chiru susţine că persoanele care ajung la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă pentru ajutorul de şomaj sunt şi aşa fără venituri, iar cu banii pe care îi dau pe o adeverinţă medicală, care costă 10 lei, pot să cumpere pâine. Chiru a ridicat această problemă în faţa prefectului Costică Macaleţi, în cadrul Comisiei de dialog social.

like facebook

Legea aşa spune: dacă eu solicit o adeverinţă, atunci este contracost. Sunt mulţi care nu au venituri şi nu au calitatea de asigurat, că nu au de unde, dar în speranţa că îşi va găsi un loc de muncă trebuie să îndeplinească nişte condiţii şi trebuie acea adeverinţă de la medicul de familie. În loc să ia o pâine, trebuie să o dea la dactor. Doctorii au suficient, nu sunt de plâns. La aceşti oameni nu ar trebui pretinsă suma respectivă„, a spus Chiru.

El a cerut prefectului să intervină pe lângă factorii responsabili pentru ca medicii să nu mai perceapă taxă pentru acea adeverinţă de şomaj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *