Pictură inspirată de Casa Sofian, câştigătoarea marelui premiu la concursul „Omagiu lui Luchian”

 Diana Cojocariu
Diana Cojocariu, câștigătoarea marelui premiu la concursul „Omagiu lui Luchian”

Galeriile de Artă Ştefan Luchian au găzduit, vineri după amiază, festivitatea de premiere a concursului „Omagiu lui Luchian”, ajuns anul acesta la cea de-a VII-a ediţie.

Concursul a reunit 800 de lucrări aparţinând elevilor din 93 de şcoli generale şi licee vocaţionale din judeţ şi din ţară.

like facebookJuriul condus de profesorul conferenţiar Carmen Solomonea a selectat lucrările cele mai reprezentative care de altfel au putut fi admirate cu această ocazie de către toţi cei prezenţi la eveniment.

Omagiu lui Luchian -lucrarea caastigatoare aspecte din casa SofianDirectorul liceului de artă Ştefan Luchian, Beatrice Păpădie s-a declarat mulţumită de ediţia desfăşurată anul acesta datorită numărului mare de lucrări.

„Ediţia de anul acesta e bucură de participarea a 800 de elevi care fac parte din 93 de şcoli generale şi licee vocaţionale din 40 de judeţe ale ţării. La acest concurs copii au posibiltiatea să-şi demostreze calitatea nativă în domeniul artelor plastice„, a spus Beatrice Păpădie.

Marele premiu a fost cîştigată de eleva Diana Cojocariu care a participat cu o lucrare inspirată de celebrul monument istoric al oraşului, Casa Sofian. De altfel, multe din lucrările expuse, câştigătoare la concursul de anul acesta, au avut ca temă inspiraţie mai degrabă oraşul lui Luchian, Botoşaniul, decît opera sa. Diana Cojocariu, cea care a cîştigat marele premiu, este elevă la secţia Design vestimentar şi a participat pentru prima oară la acest concurs.

„Am participat pentru prima oară la acest concurs şi este un premiu surprinzător. Mă gândesc să merg pe acelasi profil la Facultate de Arte plastice, mizez între Bucureşti sau Cluj. Îmi place să  lucrez elemente de grafică sau lucrări foarte abstracte care pot fi interpretate de fiecare cum vrea.  Lucrarea mea are influențe din orice domenii, adică am băgat și coloanele ionice și elemente mai noi cum ar fi elemente decorative de la Casa Sofian. Nu are nicio denumire deși toată lumea m-a întrebat ce reprezintă pentru că centrul de interes este un element de la Casa Sofian”, a spus Diana Cojocariu, eleva profesoarei Adina Cirimpei.

Au mai fost acordate de asemenea premii pe sectiunile care se desfasoara concursul si respectiv pe nivele de varsta.

One thought on “Pictură inspirată de Casa Sofian, câştigătoarea marelui premiu la concursul „Omagiu lui Luchian”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *