Bugetul CJ, criticat de consilierul Ciuştea: Sunt incluse cheltuieli care nu se justifică

ciusteaModalitatea de repartizare a bugetului Consiliului Judeţean, criticată de consilierul PP-DD, Dorin Ciuştea. Acesta a spus că bugetul judeţului este „slăbuţ” pentru acest an, iar una din cauze ar fi aceea că „acolo, la Bucureşti, cineva nu ne iubeşte”. Ciuştea a acuzat faptul că în anii 2012-2013 s-au cheltuit mulţi bani pe acţiuni care nu se justificau, fapt sancţionat de responsabilii de la nivel central. Ciuştea a spus că şi în bugetul din acest an s-au prins bani nejustificaţi la unele capitole, în timp ce la altele de o importanţă majoră, precum cheltuielile de personal la Protecţia Copilului sau alocaţii de hrană, sumele sunt insuficiente.

Am cheltuit bani, am făcut şi lucruri bune, dar am făcut şi o serie de acţiuni care nu justificau faptul că judeţul are stringentă nevoie de fonduri pentru dezvoltare şi mai puţin fonduri pentru petreceri. Văd că şi bugetul pentru acest an, aşa cum l-aţi denumit ca fiind auster şi cu probleme, sunt incluse cheltuieli care nu se justifică„, a spus Ciuştea.

like facebook

În replică, preşerdintele CJ, Florin Ţurcanu, i-a răspuns că Ministerul Finanţelor nu repartizează bugetul „după ochi sau dragoste”.

Există o formulă clară care se respectă şi nu am fost deloc dezavantajaţi„, a adăugat Ţurcanu.

La rândul său, consilierul Cătălin Flutur a declarat că este îngrijorător faptul că din bugetul judeţului lipsesc anul acesta 600 miliarde lei vechi la secţiunea de funcţionare.

Bugetul judeţului, în valoare de 304 milioane lei, a fost votat de consilierii judeţeni.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *