Eugen Ţurcanu dezvăluie influenţele lui Portariuc şi Cosmin Andrei la câştigarea unor licitaţii de „mogulii PSD”

eugen turcanu 1Directorul Direcţiei de Servicii Publice Sport şi Agrement, Eugen Ţurcanu, arată cu degetul către primarul Ovidiu Portariuc şi viceprimarul Cosmin Andrei şi spune că mai multe licitaţii organizate la nivelul instituţiei pe care o conduce au fost cu dedicaţii pentru „mogulii PSD”. Acesta consideră imoral acest lucru şi spune că nu a putut dezvălui aceste aspecte la momentul potrivit, întrucât i-a fost pus pumnul în gură. El a dat drept exemplu licitaţia de modernizare a stadionului municipal, dar şi licitaţia privind realizarea parcului de joacă de la sere, pentru a arăta cum au fost câştigate unele licitaţii de firme ale PSD, cu oferte mult mai mari. La Stadion, proiectarea a fost făcută de o firmă din Botoşani, însă, surpriza apare la firma care a făcut consultanţa şi la cea care a subcontractat lucrările privind supravegherea video şi audio, dar şi accesul la stadion.

dspsa act 1Licitaţia a fost câştigată de firma Elsaco, însă, lucrările au fost parţial subcontractate unei firme de casă a PSD, astfel că de la o discuţie iniţială privind un cost de 200.000 euro s-a ajuns la 580.000 euro.

Vine (nr. Cosmin Andrei) cu o firmă de consultanţă pentru supravegere audio, se numeşte Avitech Co SRL, societate care, din informaţiile mele, aparţine unui holding condus de un mogul PSD la nivel naţional şi care are şi o televiziune publică, apropiat de premierul României. A spus că face consultanţa, că asta e firma care trebuie, e bună, dar nu pe firma aia, ci pe alta. Nu am ştiut din ce cauză. Am făcut contract, pentru că era legal. Se numeşte Systegra Design@ Consulting SRL. Ulterior, Avitech Co vine în parteneriat cu Elsaco Electronic ca subcontractant, cu lucrări la stadionul municipal. Nu am înţeles de ce a câştigat o singură firmă la stadion, cu o diferenţă de vreo două-trei procente faţă de devizul estimativ pe care l-am scos pe SEAP. De ce au plecat de la 200.000 euro sumă iniţială la proiectare la stadion şi am ajuns într-un final la 580.000 euro. De ce partea de consultanţă şi echipamente pe care le pune firma de la Bucureşti ajunge la 168.000 euro fără TVA. De ce au scos proiectul de la 200.000 euro la aproape 600.000 euro, de ce au băgat ălea două firme de casă. În acea perioadă nu am avut voie să dau declaraţie„, a spus Eugen Ţurcanu.

like facebook

Potrivit lui Ţurcanu, şi la licitaţia privind realizarea parcului de agrement de la sere au fost influenţe ale Executivului Primăriei. Şeful DSPSA spune că proiectarea a fost realizată de o firmă impusă de primarul Portariuc, firmă de casă a PSD, care spune Turcanu, realizează proiectele din Primărie.

S-a influenţa unde s-a vrut, pentru a furniza anumite companii, anumite echipamente. Este imoral. Este legal ce am făcut, dar imoral, iar dumnealui (nr. Cosmin Andrei) s-a implicat personal, a vorbit cu cine a trebuit să vorbească, s-au regăsit în listele de cantităţi şi în devize, în caracteristice tehnice a echipamentelor care trebuiau la firma care trebuia„, a adăugat Ţurcanu.

Ţurcanu îl acuză pe Cosmin Andrei de abuz în serviciu, întrucât, spune el, s-a băgat în derularea unor licitaţii ale DSPSA. Mai mult, spune directorul DSPSA atât el, cât şi salariaţii au fost ameninţaţi şi şantajaţi cu demiterea dacă vor vorbi despre licitaţie.

Oamenii au cedat şi au plecat. În luna iulie, economista a demisionat din funcţie pentru că nu mai putea face faţă presiunilor, iar în septembrie şeful de la resurse umane îşi dă demisia şi pleacă„, a mai spus Ţurcanu.

Şeful DSPSA a făcut aceste declaraţii după ce Cosmin Andrei, dar şi Ovidiu Portariuc l-a acuzat că a încredinţat contractul privind realizarea nocturnei la Stadionul municipal unei firme a PDL.

Ţurcanu susţine că la licitaţiile organizate de DSPSA au participat mai multe firme, însă, la cele în care s-au băgat cei din Executivul Primăriei s-au înscris doar o firmă.

2 thoughts on “Eugen Ţurcanu dezvăluie influenţele lui Portariuc şi Cosmin Andrei la câştigarea unor licitaţii de „mogulii PSD”

  1. De regula autoritatile „au grija” de corectitudinea licitatiilor si achizitiilor. Partidele au fost si sunt recunoscatoare firmelor care contribuie la pusculita ca asa e in tenis!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *