„Podul lui Cozmâncă” din nou în atenția autorităţilor din Botoşani şi Suceava

pod Talpa- Mihai Tabuleac
fostul preşedinte al CJ Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a reînceput, în urmă cu patru ani, discuţiile despre podul de la Talpa- Zamostea

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat, miercuri, că a reluat discuțiile cu administrația județeană din Botoșani pentru continuarea lucrărilor începute în 1995 şi sistate în 2004 la podul peste Siret, numit „Podul lui Cozmâncă” fiindcă leagă judeţul Suceava de satul natal al lui Octav Cozmâncă, din Botoşani. Ceva lucrări la acest pod dar nesemnificative s-ar fi făcut și anul trecut, în acest sens CJ alocând o sumă de bani.

Investiţia la acest pod a început în anul 1995, când fostul lider PSD Octav Cozmâncă era şeful Departamentului Administraţiei Publice Locale din Guvern. Podul face legătura între localitatea suceveană Zamostea şi localitatea natală a lui Cozmâncă, Talpa, din judeţul Botoşani, fiind supranumit „Podul lui Cozmâncă”. Acest pod a existat pînă în timpul războiului, când trupele germane, în retragere, l-au distrus.

Lucrările la acest pod au fost sistate în 2004, an în care Consiliul Județean  Suceava a alocat cinci miliarde de lei vechi. Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri că a purtat discuții cu omologul său de Botoșani, Florin Țurcanu,  iar acesta a precizat că va trebui să acceseze un împrumut similar pentru derularea investiției. Județul Suceava în opinia lui Nechifor are nevoie de 1,5 milioane de lei în timp ce partea botoșăneană  ar urma să vină cu 3 milioane  de lei.

Sursa. SuceavaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *