Tinerii afacerişti nu pot fi sprijiniţi cu bani de municipalitate anul acesta. Vezi motivul!

ovidiu portariucVeşti proaste pentru tinerii care au sperat că vor obţine anul acesta un ajutor financiar din partea municipalităţii pentru deschiderea unei afaceri. Primarul municipiului Botoşani a anunţat, joi, că nu există cadru legal pentru a prinde in bugetul din acest an un fond pentru sprijinirea tinerilor din Botosani, care vor să deschidă o societate.

Iniţial, Ovidiu Portariuc a anunţat că va prinde în bugetul din acest an 200.000 lei pentru sprijinirea tinerilor, fiecare urmând să primească minim 5000 euro, însă, acest lucru nu va mai fi posibil. Edilul a spus că legea trebuie amendată.

like facebook

În prezent, nu există posibilitatea prin care putem finanţa direct. Există doar acea zonă a finanţărilor nerambursabile, care se adresează doar anumitor sectoare, în care nu sunt incluse activităţile economice, ceea ce nouă nu ni se pare corect. Trebuie lăsat la latitudinea autorităţilor locale care domenii sunt prioritare. Dacă legea nu-ţi dă voie, cum să stimulezi activitatea economică şi să creezi locuri de muncă? Vom vedea dacă poate fi amendată această lege. Nu cerem de la Guvern decât să ne lase pe noi ca o parte infimă din resurse să o putem direcţiona şi să animăm mediul economic„, a spus Portariuc.

Sprijinirea tinerilor care doresc sa deschida o afacere reprezinta una din promisiunile electorale ale lui Portariuc.

 

One thought on “Tinerii afacerişti nu pot fi sprijiniţi cu bani de municipalitate anul acesta. Vezi motivul!

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Frumos anunt la nici doar 3 saptamani de la ideea de a ajuta noi anreprenori,
    . fratilor in romania de astazi nimic nu este sigur .
    Urmati-va calea vestului , deoarece nimeni nu respecta pe nimeni si nimic ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *