Liberalii se întâlnesc vineri pentru a decide dacă votează proiectul privind reorganizarea DSPSA

catalina lupascuLiberalii botoşăneni se vor întâlni vineri, în cadrul Biroului Politic al PNL, pentru a decide dacă votează proiectul de hotărâre privind reorganizarea Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement, condusă de democrat-liberalul Eugen Ţurcanu. Viceprimarul Cătălina Lupaşcu a declarat că, consilierii liberali au termen ca până vineri să analizeze proiectul de hotărâre, urmând ca în şedinţa de Consiliu Local fiecare să îşi asume votul pe care îl va da.

like facebook

 Viceprimarul liberal şi-a exprimat încă o dată nemulţumirea faţă de faptul că această măsură de reorganizare a DSPSA nu a fost discutată în cadrul Primăriei.

Este destul de ciudat să asişti la declaraţii de presă, pentru că până la ora actuală nu a fost o discuţie pe acest subiect în interiorul primăriei, aşa cum ar fi fost normal. De asta am şi aceste reţineri. Noi nu am văzut materialul justificativ care stă la baza acestui proiect de hotărâre. Dacă s-ar fi dorit o reorganizare în cele mai bune condiţii, aceasta ar fi necesitat discuţii cu toţi factorii Primăriei. Dacă se doreşte să se ia o decizie pe picior din dorinţa de a merge către o persoană, atunci este o falsă problemă”, a spus Cătălina Lupaşcu.

De partea cealaltă, primarul municipiului Botoşani, susţine că proiectul de hotărâre, introdus pe ordinea de zi a şedinţei din 3 februarie, face referire doar la „aprobarea unui calendar al reorganizării”, nu la reorganizarea în sine a instituţiei.

După asta se face un studiu de fundamentare, iar în 28 februarie vom vota acel studiu şi acea reorganizare. Acum votăm doar calendarul reorganizării, iar studiul va arăta exact ce economii ce se face, eficientizarea direcţiei. Este o institutie mamut, care se mişcă foarte greu. Lucrul acesta se va întâmpla, indiferent dacă acolo este Eugen Ţurcanu, Florin Ghiorghiţă sau oricine altcineva„, a spus Ovidiu Portariuc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *