Conducerea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi-a prezentat bilanţul pe 2013

bilant isu botosaniSalvatorii de vieţi omeneşti şi bunuri şi-au prezentat bilanţul misiunilor desfăşurate anul trecut în cadrul unei reuniuni a membrilor Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

Colonelul Radu Anton, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a prezentat, joi, prefectului Costică Macaleţi, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Gheorghe Sorescu şi a mai multor directori ai instituţiilor deconcentrate.

Şeful ISU a evidenţiat o reducere a numărului de incendii în 2013, şi a pus acest lucru pe acţiunile de prevenire desfăşurate de colegii săi, inclusiv de membrii serviciilor de voluntariat pentru situaţii de urgenţă.

like facebookÎn cursul anului trecut pompierii au intervenit la 255 de incendii, cele mai multe dintre acestea fiind la gospodării, respectiv 231 de cazuri. Numărul incendiilor raportat la populaţie relevă o  rată medie de 67/100.000 de locuitori fiind în media naţională. În urma incendiilor au fost rănite 10 persoane, din care şapte au decedat.

Angajaţii ISU au intervenit anul trecut şi la salvarea oamenilor din zăpadă, fiind 108 persoane scose din nămeţi din care 2 rănite şi 16 decedate.

Dotarea ISU, dar şi a primăriilor din judeţ a fost lăudată de colonelul Radu Anton.

„Mijloacele din dotare au fost utile iarna trecută ca judeţul Botoşani să iasă din zăpadă. Unităţile Administrativ Teritoriale au răspuns extrem de solidar”, a declarat Radu Anton.

prefect la bilant isu botosaniradu anton bilant isu botosani

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *