Popriri pe pensiile a doi botoşăneni timp de 738 de ani, pentru un debit de 4 milioane lei

Casa Judeteana de Pensii BotosaniDoi botoşăneni vor primi pensiile diminuate până la sfârşitul vieţii, după ce au acumulat un debit colosal la o bancă. Casa Judeţeană de Pensii a a fost înştiinţată de un executor judecătoresc cu privire la o poprire de nu mai puţin de patru milioane lei în cazul a doi pensionari din judeţul Botoşani, cel mai probabil soţ şi soţie. Reprezentanţii CJP cred că cei doi au făcut împrumutul pe o societate comercială, iar la un moment dat nu au mai putut achita ratele lunare. Pensionarii acumulează împreună venituri din pensii de 1500 lei.

like facebook

Au primit amandoi pentru acelaşi credit o poprire de 4 milioane lei noi, dupa calculele noastre se va recupera în 738 de ani. Fiind o singură poprire, le opresc doar o treime din pensie. Probabil ca acel credit este luat in numele unei societati comerciale, unde au fost coplatitori ori administratori”, a spus directorul CJP, Marius Budăi.

Acesta este al doilea caz de poprire uriaşă pe pensie la Botoşani. Recordul îl deţine un pensionar de 70 de ani, executorii judecătoreşti solicitând în cazul acestuia stingerea unei datorii de 7 milioane lei.

Este al doilea caz. În cazul celălalt, există trei contracte de creditare, debitul recuperându-se în 708 ani„, a adăugat Budăi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *