Dezbatere la Palatul Copiilor pe tema prevenirii cancerului de col uterin

actiune Palatul Copiilor BotosaniElevii Cercului Protecţia Mediului (grupele de educaţie pentru sănătate) de la Palatul Copiilor Botoşani, Şcolii gimnaziale Nr. 6, şi Colegiului Economic, au desfăşurat, în parteneriat, activitatea ”Mai bine să previi decât să tratezi!” dedicată Săptămânii europene de prevenire a  cancerului de col uterin.

like facebookAcţiunea a avut loc în contextul în care, Romania se situeaza pe primul loc în Europa în ceea ce privește mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin în rândul femeilor. Mai precis, la fiecare 4 ore moare o femeie din această cauză.

actiune Palatul Copiilor din BotosaniActivitatea a avut loc în sala de spectacol a Palatului Copiilor, unde elevii au ascultat cu interes informații prețioase legate de cauze, efecte și prevenire pe această temă, de la invitatul special, dr. Cornel Saradan, reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

S-au realizat statistici pe bază de chestionar, prezentări, desene și afișe cu diferite mesaje împotriva acestei boli frecvente și îngrijorătoare, cancerul de col uterin.

Alături de coordonatorii, prof. Cecilia Vicoveanu, Mirela Antoche și Camelia Gaftiniuc, a fost prezent și d-nul director al Palatului Copiilor, prof. Marcel Dupu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *