Profesorii de la sate ameninţă că nu mai merg la ore din semestrul doi. Vezi motivul!

profesori cancelarieCadrele didactice care predau în învăţământ în mediul rural ameninţă că nu vor mai intra la ore din semestrul al doilea. Ei sunt nemulţumiţi că primăriile nu asigură fonduri pentru decontarea navetei. Potrivit liderului Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, un cadru didactic  poate să scoate din buzunar lunar pentru plata navatei şi câte 200-300 lei.

Axinte susţine că nemulţumirile dascălilor pe decontarea navetei iau amploare, în condiţiile în care tot mai multe primării au anunţat că bugetul repartizat pe 2014 este insuficient şi nu permite realizarea acestor plăţi.

like facebook

 Cadrele didactice nu înţeleg de ce bugetul repartizat primăriilor este mai mic, din moment ce din acest an s-au introdus noi taxe.

Faţă de anii din urmă, se stabileşte posibilitatea de decontare a navetei şi din economii înregistrate la cheltuieli cu bunuri şi servicii. Această prevedere introdusă în Legea bugetului, nu a abrogat art 105 din Legea învăţământului, pe baza căruia se face decontarea navetei, ci vine ca o suplimentare. Fiecare primărie interpretează cum vrea. Mai mult, începând cu 10 ianuarie, a intrat în vigoare Legea 1 pe 2014 şi a adăugat pe lângă personalul didactic şi personalul auxiliar la decontarea navetei. Lucrul acesta va duce la procese în tribunal, poate la blocarea activităţii didactice. Am avut discuţii cu colegi care mi-au spus: dacă nu este prins nimic la buget pentru navetă, când începe semestrul II nu intrăm la ore”, a declarat Axinte.

 

One thought on “Profesorii de la sate ameninţă că nu mai merg la ore din semestrul doi. Vezi motivul!

  1. Da mutati-va la tara ba fratilor sau nu va prieste aerul de taran ci numai cel de microbuz. Bai navetistilor, voi nu faceti carte ca sunteti mereu obositi de drumuri, iar prin autobuze, vam auzit eu care sunt mai prost, va barfiti elevii ca sunt prosti, ca nu stiu nimic ca… da nu voi sunteti principalii vinovati. Decat voi astia navetisti mai bine ii tinem acasa..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *