Profesorii botoşăneni, cu actele de studii la control. Vezi motivul!

Inspectoratul Scolar Botosani isjConducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean ia măsuri de prevenţie după ce un cadru didactic a reuşit să profeseze în învăţământ timp de trei ani cu o diplomă de studiu falsă. Reprezentanţii IŞJ au cerut profesorilor să prezinte la secretariatele şcolilor dovada studiilor universitare prin actele în original, care trebuie depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ.

Astfel, toate cadrele didactice care sunt angajate în anul şcolar 2013-2014, indiferent de statutul lor (titular, suplinitor, detaşat) trebuie să depună, până pe 14 februarie, la secretariat pentru confruntare şi verificare următoarele documente în original: diplomă de studii însoţită de foaia matricolă/suplimentul la diplomă, adeverinţă de studiu pentru absolvenţii din anul 2013.

like facebook

 Cei care nu vor prezenta documentele în original, vor trebui să dea o notă explicativă cu motivele pentru care nu pot prezenta documentele de studii în original.

Faptul că se verifică actele de studii nu ar fi un lucru rău, dar pot fi cazuri în care cineva să nu aibă originalul. Poate l-a rătăcit. ca măsură nu este rea, dar s-ar cam încălca o măsură de drept. Cum se pune problema, acum toată lumea este considerată infractoare şi trebuie să dovedească că nu e aşa, ceea ce nu este aşa. Acela a fost un caz singular şi mi se pare puţin forţat să se dea o dispoziţie„, a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

Documentele în original vor fi confruntate cu copiile legalizate, depuse de cadrele didactice la dosarele existente la secretariatele şcolilor.

Se face o confruntare a documetelor. Majoritatea profesorilor au depuse la dosar copii, iar acum trebuie să aducă şi actele în original. Este o măsură de prevenţie„, a spus Dragoş Cristea, purtătorul de cuvânt al IŞJ.

 

2 thoughts on “Profesorii botoşăneni, cu actele de studii la control. Vezi motivul!

  1. Da actele de studii ale dlui Gellu Dorian cand se iau la control? Ca sta de multi ani pe post de studii superioare si nu a putut aduce incoace nici macar diploma de bacalaureat! La el de ce se poate si la altii nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *