Premieră în Botoşani: Spitalul Judeţean va avea compartiment de neurochirurgie

Spitalul Judetean iarnaCazurile de neurochirurgie vor putea fi tratate, de anul acesta, si la Spitalul Judetean. Anuntul a fost facut miercuri, intr-o conferinta de presa, de managerul Spitalului Judetean, Viorel Iliuta. Acesta a declarat ca unitatea spitaliceasca va avea inca doua compartimente noi in cadrul unor sectii. Este vorba de neurochirurgie si chirurgie orala si maxilo-faciala.

like facebook

 In aceste conditii, sustine Iliuta, cazurile de neurochirurgie nu vor mai fi trimise la Iasi. Compartimentul de neurochirurgie va funcţiona în cadrul Secţiei de chirurgie a spitalului.

Pe neurochirurgie vom avea doi medici rezidenti. Vom vedea daca Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, prin Casa Judeteana, va finanta si cate paturi vor finanta in 2014. Aceste cazuri se tratau la Iasi, iar spitalul nostru pierdea bani. Cazurile plecau de aici la Iasi si acolo se inregistrau ca si cazuri la Iaşi si erau decontate de Casă. Incercam sa tinem banii in judet. Este un castig pentru pacienti. Vom incepe cu afectiunile putin mai simple„, a spus Viorel Iliuţă.

Pentru înfiinţarea celor două compartimente, Spitalul Judeţean trebuie să primească şi avizul Ministerului Sănătăţii.

One thought on “Premieră în Botoşani: Spitalul Judeţean va avea compartiment de neurochirurgie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *