Căsătorită cu forţa din cauza justiţiei

femeie cu problemeDivorţ cu peripeţii pentru o femeie din Botoşani.

Hotărâtă să renunţe la o căsnicie care nu mai mergea, o botoşăneancă a decis să deschidă în instanţă acţiune de divorţ, numai că procesul, care a decurs destul de repede, a adus-o într-o situaţie la care nu se aştepta. Deşi a rupt definitiv relaţia cu fostul soţ, iar instanţa a consfinţit divorţul, femeia nu se poate recăsători întrucât Judecătoria nu i-a comunicat hotărârea de divorţ.

Botoşăneanca Gabriela A., acum în vârstă de 34 de ani, spune că la sfârşitul lui 2012 a decis să se despartă de soţul său, dar „fiind vorba de doi copii minori, divorţul nu putea avea loc decât prin instanţă”. Astfel, femeia a deschis acţiunea la Judecătoria Botoşani, primul termen fiind stabilit în aprilie 2013, iar în iunie 2013, după numai patru termene de judecată, a venit şi sentinţa care consfinţea divorţul.

like facebookÎn timpul procesului, femeia a început o nouă relaţie. S-au plăcut, s-au mutat împreună, iar botoşăneanca a aflat că va deveni din nou mamă. Cum divorţul fusese recunoscut de Judecătorie, femeia a crezut că nu vor fi probleme, numai că hotărârea de la instanţă nu mai venea. A aşteptat o lună, două, iar când a văzut că sarcina creşte, Gabriela A. a mers din nou la Judecătorie şi a cerut

urgentarea redactării hotărârii. Trimisă acasă, femeia a aşteptat din nou, iar când a văzut că a trecut un an de la pronunţarea sentinţei şi ea nu a primit nimic, săptămâna trecută a mers din nou la instanţă pentru a se interesa de hotărâre. „Noi vrem să ne căsătorim, dar la Starea Civilă figurez cu vechea căsătorie, care în documente nu a fost desfăcută”, spune femeia.

Cazul a fost adus la cunoştinţa reprezentanţilor Judecătoriei, care au verificat dosarul şi au confirmat spusele botoşănencei.

Sursa: Monitorul de Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *