Fostul administrator al Apetrans, acuzat de înşelăciune

sediu ParchetFostul administrator al societăţii Apetrans, Petru Apetrei, este acuzat de înşelăciune, într-un dosar privind decontarea unor tichete de călătorie pentru veterani de război.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au dispus trimiterea în judecată a lui Petru Apetrei, pe motiv că acesta ar fi decontat, în perioada ianuarie 2004- ianuarie 2005, un număr de 29.530 de tichete gratuite acordate veteranilor de război.

Procurorii au stabilit că prejudiciul în acest dosar ar fi de 1,26 milioane de lei.

like facebookDosarul a fost deschis în 2005, însă fostul administrator al Apetrans a primit de două ori neînceperea urmăririi penale. Acum, prim-procurorul Mihaela Mihai a dispus infirmarea soluţiilor precedente, astfel încât dosarul va ajunge pe masa judecătorilor Tribunalului Botoşani.

Reprezentanţii Apetrans se consideră nevinovaţi. Ei susţin că „acest dosar a fost deschis în urma unei sesizări aberante a Curţii de Conturi Botoşani, în 2005, potrivit căreia veteranii de război şi văduvele veteranilor de război nu aveau voie să circule cu autobuzul, ci doar cu trenul”.

Sumele din acest dosar au fost încasate conform legii, după un control în prealabil al autorităţilor competente, Fisc, Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război şi Ministerul Transporturilor. De această problemă s-au lovit toate firmele de transport persoane din Botoşani şi din ţară„, se arată într-un comunicat al Apetrans.

Conducerea Apetrans susţine că îşi va dovedi nevinovăţia în instanţă.

„Din motive necunoscute, prim-.procurorul Parchetului de pe lngă tribunalul Botoşani a infirmat şi ultima ordonanţă de neîncepere a urmăririi penale din 2013, trimiţând dosarul în instanţă. Nici societatea, nici cei învinuiţi în acest dosar nu sunt vinovaţi şi vom dovedi acest lucru în instanţă„, se mai arată în comunicat.

 

One thought on “Fostul administrator al Apetrans, acuzat de înşelăciune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *