Liste de aşteptare la analizele medicale în laboratoarele private

laborator judetean analize medicaleLaboratoarele de analize medicale aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) au epuizat fondurile pentru investigaţiile asiguraţilor, unele dintre unităţi având şi listele de aşteptare pe luna februarie deja completate. Botoşănenii care nu vor să amâne testele, vor trebui să scoată bani din buzunar pentru analizele medicale.

like facebook

Am fost la un laborator privat şi nu a putut să mă programeze nici pe luna februarie. Erau închise listele„, a declarat un botoşănean.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate consideră că situaţia nu este normală. Costel Lupaşcu, preşedintele CAS Botoşani, a declarat că fondurile repartizate de Casa la laboratoarele private ar trebui să ajungă şi să nu se formeze liste de aşteptare.

Fondurile sunt repartizate funcţie de un punctaj şi ar trebui să fie suficiente. Pacienţii ajung la laboratoare cu trimiteri de la medicul de familie, unii fac mai multe analize decât cele necesare şi se ajunge în situaţia că bugetul se consumă şi ajung să facă acele analize doar un număr limitat de pacienţi”, a spus preşedintele CAS Botoşani.

Şase laboratoare private sunt în contract cu CAS Botoşani, respectuv patru în Botoşani, unul în Dorohoi şi unul în Săveni.

 

One thought on “Liste de aşteptare la analizele medicale în laboratoarele private

  1. Ati uitat sau ati omis cu buna stiinta ca mai sunt 2 laboratoare, dar la stat care pot sa faca analize cu bilete de trimitere de la medicul de familie. E vorba de cel de la maternitate si cel de la spitalul de copii. Amandoua sunt acreditate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *