Bani publici tocaţi la Filarmonica Botoşani. Vezi ce nereguli a scos auditul comandat de Portariuc!

filarmonica (1)Primarul Ovidiu Portariuc îl acuză pe fostul manager al Filarmonicii Botoşani de risipa de bani publici. Acesta a prezentat, marti, intr-o conferinta de presa, rezultatele auditului realizat la Filarmonica Botosani pe perioada cat a fost la conducere Mihai Sarbu, iar concluziile, sustine Portariuc, scot in evidenta managementul defectuos.

Potrivit primarului municipiului Botosani, fostul manager a cheltuit sume importante de bani pe colaboratori, carora le-a platit cazarea, masa, transport plus serviciile efectuate. De exemplu, pentru un dirijor s-a platit pentru un concert 3500 lei, in timp ce pentru un solist vioara s-a platit pe concert 2900 lei, în total fiind achitată pentru colaboratori suma de 342.000 lei, în 2013. Primarul a mai spus ca fostul manager a contractat serviciile unui avocat, respectiv Dinu Buceceanu, pentru care a platit 34.400, pentru a-l reprezenta intr-un proces cu angajatii, proces pe care l-a pierdut.

like facebook

  Mihai Sarbu a mai angajat cheltuieli catre firma Info Tip srl Iasi, pentru un program de contabilitate 3.700 lei, program care nu este utilizat nici in prezent. Mai mult, sustine Portariuc, au fost angajate cheltuieli de peste 44.000 lei in 2012 si peste 57.000 lei in 2013 catre SC Consulting Hotels Botosani (firma care administreaza Hotel Rapsodia, hotel condus de sotia fostului primar Catalin Flutur) pentru cazarea colaboratorilor la hotel. Numai in 2013 au fost platite 490 de nopti de cazare pentru colaboratori. Pentru o firma de consultanta, respectiv SC Andersen Consulting Grup SRL, s-a alocat 18.000 lei , fara a se vedea, sustine edilul, o imbunatatire a managementului.

Avem un exemplu negativ de ce inseamna risipa de ban public si management defectuos la o insitutie publica. Au fost diminuate cheltuielile de personal cu angajatii proprii si s-a mers pe colaboratorii externi, crescand ponderea cheltuielilor si fiind implicate cheltuieli mult mai mari cu salarizarea acestora, ”, a spus Portariuc.

Edilul acuza, de asemenea, ca fostul manager a solicitat suplimentare subventiei acordate de municipalitate cu inca 500.000 lei in 2014 fata de 2013, in timp ce auditul a propus micsorarea subventiei, intrucat nu se justifica cheltuielile.

Auditul de la Filarmonica va fi prezentat in sedinta de Consiliu Local si urmeaza sa se stabileasca ce masuri vor fi luate pentru a fi imputate sumele cheltuite.

Anchetele lui Portariuc au loc doar în contextul în care doreşte schimbarea unor manageri care fie sunt membri ai altor formaţiuni politice, fie au fost numiţi în funcţie de predecesorul său, ceea ce arată strict o miză politică. El nu ia în calcul că un  astfel de audit ar scoate la suprafaţă nereguli în toate instituţiile publice din subordinea Primăriei sau Consiliului Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *