Vezi cum va fi vremea între 27 ianuarie- 9 februarie!

ninsoareNinsorile vor continua, în Moldova, spre sfârşitul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie. Potrivit unei estimări meteo a Administraţie Naţionale de Meteorologie,  temperaturile vor scădea simţitor în perioada 27 ianuarie-9 februarie.

În Moldova, în prima săptămână, vremea va fi destul de rece, geroasă mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor. În primele zile media valorilor maxime va fi de -8…-7 grade, iar a minimelor de -10…-12 grade, pentru ca în jurul datei de 31 ianuarie regimul termic să mai scadă cu aproximativ 4 grade.

like facebook

Abia pe 1 şi 2 februarie temperatura aerului va marca o creştere semnificativă, temperaturile diurne vor atinge medii de -3…-2 grade, iar cele nocturne vor urca spre -5… -4 grade. În cea de a doua săptămână de prognoză, regimul termic va avea o scădere uşoară la început, dar către week-end vremea se va încălzi din nou, atingându-se medii termice de -6 grade noaptea şi 2 grade ziua. Probabilitatea de ninsoare va fi mai mare pe 27 şi 29 ianuarie, precum şi între 1 şi 3 februarie, când va ninge în general slab cantitativ.

La munte, până la sfârşitul primei săptămâni, regimul termic se va menţine constant, cu medii de -6 si -4 grade ale temperaturilor maxime si -12 si -10 grade ale celor minime. După 31 ianuarie, vremea se va încălzi uşor, spre valori medii cu 6 grade mai ridicate pe 2 şi 3 februarie. Va ninge pe 29 ianuarie şi, din nou, în intervalul 1-4 februarie. În rest, probabilitatea pentru precipitaţii este redusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *