Profesor, urmărit penal. El a semnat condica de prezenţă, deşi era în străinătate

parchetul de pe langa judecatoria dorohoiCaz inedit în învăţământul din Botoşani. Un cadru didactic este urmărit penal pentru fals intelectual, după ce a semnat condica de prezenţă la serviciu, cu toate că în perioada respectivă se afla în străinătate. Este vorba de profesorul de limba română Maria Călinescu de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Văculeşti, faţă de care procurorii au dispus, săptămâna trecută, începerea urmăririi penale pentru fals intelectual.

like facebookMaria Călinescu este acuzată că în luna iunie a anului trecut ar fi plecat, în timpul anului şcolar, în vacanţă în Bulgaria. La întoarcere a semnat condica de prezenţă şi pentru săptămâna în care a lipsit, beneficiind astfel de drepturile salariale aferente.

Ancheta în acest caz este derulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi, iar cercetările o privesc şi pe Oana Mihaela Asofronie, directorul şcolii, care ar fi ştiut de frauda profesorului de limba română.

4 thoughts on “Profesor, urmărit penal. El a semnat condica de prezenţă, deşi era în străinătate

  1. ..Iaca..acum m-am lamurit unde sta „coruptia” in tarisoara noastra. Toata povestea este doar o gainarie cu care s-a incarcat programul oamenilor de la Parchetul de pe langa judecatoria Dorohoi….gainarie „sesizata”de niste gainari, nimicuri sociale care au gasit modalitatea de a se razbuna..si cum stim a cui arma este razbunarea…sunt pe deplin lamurit. D-nei prof. Calinescu ii doresc putere sa depaseasca aceasta situatie si toata admiratia mea fata de munca ce o depune cu daruire, fata de prestanta domnieie sale, de buna educatie si verticalitate.

  2. Subscriu la ceea ce a zis cel „lamurit”.
    Oare cati dintre noi, oricare ne este seviciul, nu s-a invoit, uneori doar verbal, pentru varii probleme?! Sau faptul ca doamna sus-numita plecand in Bulgaria a starnit invidia unora!!??
    Dar roata se mai intoarce, asa ca… nu o vad prea bine pe cea cu sesizarea…

  3. Conteaza daca e razbunare sau invidie? Este corect sa acuzam pe unul pe altul – pe una sau pe alta? Poate jignim oameni nevinovati si tocmai de asta ne plangem. Concret: Daca a facut sa plateasca. Daca nu sa i se plateasca. Cert este ca aceasta este o practica in scolile noastre si nu este corect ca orele dintr-o anumita disciplina sa fie predate timp de o saptamana de un profesor de alta disciplina. Cert este ca daca totusi a plecat trebuia sa fie la cunostinta directorului de scoala. Cert este ca: daca totusi a plecat profesorul care a tinut orele nu trebuia sa aive ore la alta clasa in acelasi timp. Cert este ca: daca totusi a plecat condica trebuia semnata de profesorul care a tinut orele. Cert este ca :in acest timp profesoara putea sa comita o gramada de infractiuni care nu puteau fi probate deoarece avea un alibi beton – in condica era semnatura ca a fost prezenta la ore. Cert este ca: daca nu a fost la ore, deci daca nu a muncit, nu trebuia sa fie platita domnia sa ci profesorul care a tinut orele cu aprobarea directorului scolii si probabil a ISJ. Si mai sunt poate zeci de certitudini insa, este INCERT daca s-a intamplat asa. Prin urmare este CERT ca trebuie asteptat rezultatul urmaririi penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *