Liberalii îi cer lui Portariuc să facă un studiu de impact privind concesionarea activităţii Modern Calor

iliuta si lupascu catLiberalii botoşăneni îi cer primarului Ovidiu Portariuc să realizeze un studiu de impact privind concesionarea serviciilor de livrare a caldurii catre populatie in sistem centralizat. Preşedintelui organizaţiei municipale a PNL Botoşani, Viorel Iliuţă, susţine că preluarea acestui serviciu de către un operator privat ar conduce la imposibilitatea actualilor abonaţi ai Modern Calor de a-şi plăti facturile.

like facebook

Liberalii vor să ştie, prin acest studiu,  care sunt beneficiile si respectiv care sunt daunele sociale pe care populatia le va suporta.

In cazul in care serviciul este concesionat catre privat, Primaria nu va mai plati subventia de peste 10 milioane lei. Daca acum cei 10.000-12.000 de clienti, care au o conditie materiala mai modesta nu prea pot sa-si plateasca factura, in mod evident, in momentul in care aceasta subventie nu s-ar mai plati, factura va creste de la 2 lei la 4 lei. Ceea ce inseamna ca aceste familii, care oricum nu-si pot plati facturile sau le platesc cu intarziere, nu vor mai putea sa-si plateasca caldura. In contextul in care oamenii nu vor putea plati, vor fi debransati. Tema este extrem de sensibila„, a menţionat Iliuţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *