Obuz descoperit de un botoşănean în timp ce săpa o groapă

obuzDescoperire mai puţin obişnuită, joi la prânz, la Stânceşti, comuna Mihai Eminescu, unde un bărbat a găsit un obuz în timp ce săpa o groapă pentru a monta un stâlp de joasă tensiune.

Realizând pericolul, bărbatul s-a oprit din lucru şi a solicitat ajutorul pirotehniştilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.

like facebook

Echipa pirotehnică a stabilit că este vorba de un obuz exploziv de artilerie antiaeriană, cal. 45 mm, aflat în perfectă stare de funcţionare.   Muniţia a fost ridicată şi transportată în condiţii de maximă siguranţă în poligonul de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Pirotehniştii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

 

One thought on “Obuz descoperit de un botoşănean în timp ce săpa o groapă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com