Protopopul Leonte: De patru luni, statul nu a mai plătit contribuţiile personalului neclerical din judeţul Botoşani

preoti si stareti la prefecturaContribuţiile de la stat pentru personalul neclerical nu au mai fost achitate la nivelul judeţului Botoşani din luna august, anul trecut. Problema a fost ridicată de către protopopul de Botoşani, Lucian Leonte, care a solicitat sprijinul secretarului de stat pentru Culte, Victor Opaschi, prezent, joi, la Botoşani.  Potrivit protopopului, este vorba de contribuţiile pentru sute de persoane, în această categorie intrând secretarii, contabilii, muzeografii, dascălii, pălimarii, pentru care  asigură o contribuţie de aproximativ 60% la salariile acestora.

like facebookProtopopul susţine că nu ştie care este motivul acestor întârzieri, din moment ce în judeţele vecine nu sunt probleme de acest gen.

Poate ne ajutaţi ca pentru angajaţii neclerici să primim şi noi la zi contribuţia de la stat, pe care nu am primit-o de patru luni. Am primit pe august ultima dată. Acest lucru trenează de ani de zile. Am insistat la toate forurile posibile şi imposibile şi nu am primit niciun răspuns, niciun ajutor. Noi suntem datori, ca fiecare instituţie, să plătim lunar la stat până la 25 ale lunii toate contribuţiile. Au venit părinţi şi au spus : ce fac luna asta, că nu mai am niciun leu de unde să plătesc. Au căutat bani de unde au putut şi au plătit din fondurile proprii ce trebuia să ia de la stat. Este o situaţie inexplicabilă„, a spus protopopul Leonte.

Joi, Victor Opaschi s-a întâlnit cu primarii oraşelor din judeţul Botoşani, cu stareţii mănăstirilor din judeţ, precum şi cu protopopii, pentru a discuta problemele pe care le întâmpină bisericile.

 

 

2 thoughts on “Protopopul Leonte: De patru luni, statul nu a mai plătit contribuţiile personalului neclerical din judeţul Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *