Fabrică scoasă la vânzare la un preţ record pentru Botoşani

fia due textila botosani1O clădire în care a funcţionat cea mai mare fabrică pe care a avut-o judeţul Botoşani înainte de 1989 a fost scoasă la licitaţie, după ce firma care l-a deţinut a intrat în faliment.

Imobilul este cea mai scumpă clădire scoasă până acum la vânzare în Botoşani.

Clădirile aparţin unei foste fabrici de confecţii deţinute de un italian a cărui moarte a dus la declinul societăţii.

Societatea falimentară, Fia Due SRL, deţine mai multe imobile, care în prezent au fost scoase la vânzare de lichidator, pentru a acoperi datoriile. Cel mai scump este o clădire ce a aparţinut fostelor Uzine Textila Moldova, o unitate în care înainte de 1990 lucrau peste 10.000 de oameni.

Imobilul are o suprafaţă construită 3.992 metri pătraţi fiind compus din subsol, parter şi trei etaje.

like facebook

Clădirea a fost scoasă la vânzare cu un preţ de 5,72 milioane de lei.

Un alt spaţiu de producţie vândut este o construcţie de 1.456 metri pătraţi situată în Manoleşti Deal şi care are un preţ de 2,86 milioane de lei. Licitaţia pentru cele două imobile a fost programată pe data de 3 februarie.

fia due textila botosaniFirma a intrat în insolvenţă în anul 2010, la solicitarea unei partener, Forniture Industriali Antifortunistche SRL din Napoli, Italia.

Procesul a fost mai complicat, în sensul în care un alt partener de afaceri,  Itancar Filgrup SRL din Bucureşti a contestat întreaga procedură, susţinând că insolvenţa este de fapt o fraudă, firma italiană fiind controlată de acelaşi patron care era la Fia Due SRL şi, de fapt, se urmărea o inginerie financiară.

În cele din urmă, judecătorii au decis deschiderea falimentului şi au desemnat un lichidator, pe Liliana Bordianu.

Societatea are datorii totale de 2,56 milioane de lei, către partenerul din Napoli, 1,58 milioane de lei, către firma bucureşteană, 876.531 de lei,. către fisc, 32.111 de lei şi către Primăria Botoşani, 66.166 de lei.

 

One thought on “Fabrică scoasă la vânzare la un preţ record pentru Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *