Gheorghe Sorescu: Bugetul Consiliului Judeţean este unul echilibrat. Vezi sumele alocate!

sorescu si turcanu ian 14Bugetul Consiliului Judeţean pe acest an este unul echilibrat şi va permite desfăşurare unor activităţi normale în instituţii, a declarat vicepreşedintele CJ, Gheorghe Sorescu. Acesta a menţionat că nevoile judeţului sunt mult mai mari. Cel mai mic buget, însă, susţin reprezentanţii CJ, îl va avea Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, comparativ cu anul trecut.

Potrivit proiectului de buget pe anul 2014, care va fi supus spre aprobare în şedinţa de Consiliu Judeţean din luna ianuarie, la capitolul „Venituri” se propun 304 milioane lei.

like facebookPentru cote defalcate din impozitul pe venit se propun- 14,6 milioane lei, sume alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit -6,5 milioane lei , sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţului -47,8 milioane lei, sume defalcate din TVA pentru drumuri-2,6 milioane lei, sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale- 16,4 milioane şi subvenţii – 47 milioane lei.

La  partea de cheltuieli se propune un buget de 304 milioane lei. Pentru activitatea proprie a Consiliului Judeţean se alocă 7,7 milioane lei, De asemenea, CJ trebuie să plătească anul acesta 2,5 milioane lei dobânzi la împrumuturile contractate. La apărare se alocă 200.000 lei pentru Centrul Militar Judeţean, alte 200.000 lei sunt alocaţi pentru partea de urgenţă, pentru ISU, 19, 2 milioane lei pentru învăţământ. Pentru programul „lapte şi corn” şi mere s-au prins îm buget 10,5 milioane lei.

Pentru sănătate se propune alocarea a 24 milioane lei, bani pentru finalizarea investiţiilor la Spitalul Judeţean şi pentru proiecte la unităţile medico-sociale. Pentru cultură şi religie se alocă 18,6 milioane lei (institutiile de cultură din subordinea CJ).

La capitolul „Asigurări şi asistenţă socială” se alocă 72 milioane lei (Protecţia Copilului, unităţile de asistenţă medico-sociale, Centrul Ionăşeni). La capitolul „Protecţia mediului” se propun 60 milioane lei pentru proiectul „Sistemul integrat de management al deşeurilor”. La capitolul transporturi sunt prevăzute 83 milioane lei, bani prinşi pentru cofinanţarea unor proiecte, pentru Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri fiind alocaţi peste 11 milioane lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *