Primarul propune concesionarea activităţii Modern Calor către o firmă privată

Modern Calor porti deschisePrimarul Ovidiu Portariuc a lansat, miercuri, ipoteza transferării către o firmă privată a activităţii societăţii Modern Calor. El a declarat, într-o conferinţă de presă, că va propune concesionarea serviciilor de producere, transport şi distribuţie a energiei termice către un operator privat, pentru a degreva bugetul municipiului de un cost anual de circa zece milioane de lei.

Portariuc susţine că va aplica modelul Primăriei Iaşi, care a concesionat CET-ul către compania Dalkia.

like facebook„Este vorba doar de concesionarea serviciilor, pentru că totul va rămâne în proprietatea oraşului. E vorba de un serciviu concesionat pe 20, 25 sau 49 de ani”, a spus Portariuc.

Acesta susţine că, pe lângă faptul că nu va mai aloca bani de la bugetul local pentru Modern Calor, dar municipalitatea va beneficia şi de redevenţă de la noul operator.

8 thoughts on “Primarul propune concesionarea activităţii Modern Calor către o firmă privată

  1. Majorarea brusca la pretul gigacaloriei dupa privatizarea sistemului de termoficare nu a fost deloc primita bine de ieseni. Clientii Dalkia Termo Iasi suporta din ce in ce mai greu pretul de 265 lei pe gigacaloria consumata, iar din acest motiv multi se afunda in datorii pe care nu le platesc cu lunile!!!! articol din presa Ieseana 06.01.2014

  2. DOMNULE PRIMAR NU NE VINDETI ,IN CAMPANIE NU ATI PROMIS CA NE VINDETI LA BUCATA! TAXA PE FUMARIT??

  3. PROPRIETATEA PRIVATA E GARANTATA?? DE CAND MI SE IMPUNE CUM SA MA INCALZESC EU ?? NE APROPIEM DE COMUNISM DIN NOU SAU O ALTA FORMA?? RUSINE ! CUM SA MA AMENDEZI PENTRU CA NU MAI VREAU IN COMUNISM ADICA LA COMUN???RUSINE AU MURIT MII DE OAMENI CA NISTE NEFACUTI SA-MI IMPUNA REGULI FACTE DE EI IN INTERESUL LOR! COMUNISTII NE ARESTAU SI NE AMENDAU SE REIAU NOILE PRECTICI??

  4. asta micu de la primarie nu intelege din pacate nimic din administratie. mai mult, nici cand are exemplul celor de la iasi, oras condus de amicul lui de partid, tot nu pricepe ca nu este o solutie buna. in momentul in care o dai unui privat, ala vrea sa faca profit, un leu, dar sa aiba profit. ori tu vrei sa nu mai dai bani, ca primarie, la modern calor. pai banii astia trebuie sa vina de undeva, si vor veni de la populatie pentru ca operatorul privat va majora pretul gigacaloriei. in schimb, daca primaria nu va da subventii, va avea parale pentru mici, carnati, fasole si alte alea ..

  5. avea dreptate ghiorghita aseara la tlm….a spus ca se va privatiza, dar a spus ca botosanenii nu vor mai beneficia de subventii…adicatelea botosanenii vor plati vreo 420 lei gigacaloria…acum platesc vreo 180 lei….vai de aia care sunt la termica….vai ce comisioane se vor inhata in urma privatizarii!!

  6. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Exact când se va termina Cornișa, care va procura agent termic de la Modern Calor, hop că și primarul vrea să scape de termoficare. Serviciile de producere, distribuție și transport, renovate în proporție de 90%, cu pierderi reduse si randament mare nu au cum să nu fie profitabile. Care sunt efectele? Pretul gigacaloriei va crește pentru populație (și așa la prețul actual al gigacaloriei datoria populației însumează câteva milioane bune). Parcul Cornișa va trebui să plătească serviciile către un privat (e de ajuns o vară rece, cum iarna asta fără zăpadă la munte a fost un dezastru și cornișa intră în faliment, nu?), oameni dați în șomaj pentru că în încercarea de a mări profitul aceasta e prima măsură a patronilor. O măsură ca aceasta este un dezastru administrativ…tre să fugi din țară dacă faci așa ceva chiar după prima iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *