Scandalos! Primăria Botoşani, amendată cu peste 3 milioane de euro

Primaria Botosani
Primaria Botosani

Primăria municipiului Botoşani a primit o corecţie financiară uriaşă. Ea a fost obligată să restituie de 13,94 milioane de lei (adică peste trei milioane de euro), sumă care reprezintă aproape jumătate din valoarea totală a taxelor şi impozitelor încasate într-un an la bugetul local.

Corecţia financiară a fost aplicată de Ministerul Mediului, care a descoperit nereguli la o licitaţie organizată, în luna mai 2011, în cadrul proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană”.

like facebookMinisterul Mediului a constatat, în luna octombrie a anului trecut, că municipalitatea botoşăneană a impus criterii de calificare restrictive de natură să îngrădească accesul participanţilor  la procesul de achiziţie publică pentru desemnarea firmei câştigătoare.

Specialiştii de la Mediu au stabilit că aceste condiţii restrictive „au avut drept consecinţă depunerea unei singure oferte” la licitaţie.

Practic, Ministerul Mediului a acuzat municipalitatea botoşăneană, reprezentată atunci de Cătălin Flutur, că a facilitat firmei Elsaco Electronic câştigarea licitaţiei pentru reabilitarea sistemului de termoficare.

Firma lui Valeriu Iftime a semnat, pe 19 mai 2011, un contract cu Primăria Botoşani în valoare totală de 55,77 milioane de lei, iar după doi ani şi jumătate Direcţia Generală AM POS Mediu – MMP a concluzionat că licitaţia publică s-a făcut cu încălcarea legii.

Fabuloasa corecţie de 13,94 milioane de lei, care reprezintă 25% din valoarea contractului, a fost imputată deja municipalităţii din Botoşani, prin nedecontarea ultimelor lucrări din proiect.

Pentru a nu intra în blocaj financiar, Primăria are o singură soluţie: aceea de a solicita Guvernului să acopere din bugetul de stat suma aferentă corecţiei financiare.

 

9 thoughts on “Scandalos! Primăria Botoşani, amendată cu peste 3 milioane de euro

  1. Cred ca Flutur nu se mai intoarce din concediu din strainatate!Incep sa iasa la suprafata golaniile administratiei Flutur-Ghiorghita-PDL!Alo organele statului,aude sau vede cineva?

  2. Si nu inteleg, de ce este sanctionata institutia(adica toata populatia municipiului), pentru ceva ce a facut cineva, o comisie care a aprobat aceasta licitatie. Si ce ar fi rau daca aceste lucrari au fost executate de o firma din oras cu oameni din Botosani…. Sau au fost deranjate alte firme, ale nu stiu cui, de nu stiu de unde, care stau cu ochii numai pe licitatii si „corectitudinea ‘ virgulelor din caietele de sarcini.

  3. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Afacere mare , in stil DIACONU, Flutur, Elsaco!!!
    DNA nu se autosesizeaza nici de data asta???
    Jos cu portocalii, ucugasi de caini, asta pt. ca aveau concurenta!
    Niste javre care au furat tot, inclusiv pe TERMICA, PE CARE AU falimentat-o tot in acesta echipa!!

  4. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    FUMIGENA! ce forme de atac a folosit Portariuc sau este bucuros sa plateasca doar sa scoata vinovat pe cineva?

  5. Dar de ce sa plateasca populatia pentru magariile si escrocheriile facute de Flutur si ceilalti,sa se autosesizeze DNA-ul si sa raspunda ei,sa plateasca ei ca au de unde.Incep sa iasa ” combinatiile” lui Flutur la vedere si speram sa fie tras si la raspundere.

  6. ASTIA adrienilor, mai opriti-va!! sau va da mortariuc de mancare!! stiti cum se face o comisie de licitatie??mai intrebati!

    1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
      da.se facea la comanda lui flutur,el zicea iar baietii executau.sa vina dna si sa ne lamureasca ei cum a fost facuta comisia si cui trebuie imputata suma aceasta.de asta ii ridica osanale iftime lui flutur oare?

  7. Asa-i cind iubesti la …negru! Ce dragoste mare se poate destrama,cea dintre Iftimie si „fabulosul,nemuritorul,neinfricatul si prea cinstitul” fost primar Flutur ! Mai, sa fie…!

  8. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Local DB Spam]
    am auzit cum se facea,stapanul dicta si baietii executau.probabil asa se explica de ce iftime il ridica in slavi pe flutur,probabil se simte dator moral.
    s-a facut comisia la fel ca la hsr si ca la afacerea MALL,adica ca la carte:D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *