S-a decis: Noctura va fi făcută fără referendum, iar municipalitatea va participa la deciziile FC Botoşani

fc botosani stadionReprezentanţii Primăriei Botoşani vor participa la deciziile luate în cadrul Clubului FC Botoşani. Anunţul a fost făcut, marţi, de primarul Ovidiu Portariuc, care a declarat cu această ocazie că s-a ajuns la un consens cu oficialii clubului şi că nu va mai fi organizat referendumul pentru nocturna de la Stadionul municipal.

like facebookEdilul municipiului s-a întâlnit, luni, cu preşedintele FC Botoşani, Valeriu Iftime, căruia i-a propus ca municipalitatea să aibă reprezentare în structura decizională.  Primarul a spus că este normal să se întâmple acest lucru în condiţiile în care 50% din bugetul clubului este finanţat de Primăria Botoşani. Potrivit lui Portariuc, urmează să fie perfectat un document în acest sens, iar municipalitatea să numească doi reprezentanţi, din cei cinci, în structura de conducere a clubului.

Se va rediscuta statutul şi modul de organizare a clubului, în condiţiile în care, începând cu 2014, Primăria Botoşani este principalul finanţator, cu un buget aproximativ egal cu bugetul finanţat de Elsaco şi Consiliul Judeţean. Vreau un alt mod de abordare, vreau seriozitate şi rigoare nemţească la FC Botoşani. Vreau să avem un cuvânt de spus în politica de transferuri, vrem să avem fotbalişti din Botoşani şi o şcoală de fotbal în Botoşani. Noi de asta investim în fotbal: pentru satisfacţia botoşănenilor şi pentru imaginea Botoşaniului„, a precizat Portariuc.

Primarul a semnat, marţi, autorizaţia de construire pentru instalaţia de nocturnă şi cea de încălzire gazon la Stadionul Municipal. Investiţia va fi realizată prin credit furnizor, pe o perioadă de cinci ani.

Portariuc a spus că obiectivul FC Botoşani este să rămână în Liga I. „Atât le cer: în următorii cinci ani să rămână în Liga I. Ne vom ocupa de finanţare şi investiţia în baza sportivă, dar trebuie să demonstreze şi ei că muncesc, că vor şi depun efort în sensul acesta”, a adăugat primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *