Primăria Botoşani înscrisă la un concurs organizat de fostul primar al oraşului New York

Ovidiu Portariuc in birou la Primaria BotosaniPrimăria Botoşani s-a înscris la o competiţie inedită organizată peste ocean. Fostul primar al oraşului New York a lansat o invitaţie municipalităţii botoşănene pentru a participa la o competiţie de proiecte destinate oraşelor cu peste 100.000 de locuitori.

like facebook Primăria Botoşani va participa cu proiectul ” O agoră modernă”, acesta fiind transmis online, marţi, organizatorilor concursului. Potrivit primarului Ovidiu Portariuc, Botoşaniul este singurul oraş din România invitat la competiţie.

” Am fost ivitaţi de fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg pentru a participa la un proiect, Mayors Challenge, competiţia primarilor. Competiţia va avea loc în acest an, iar în cazul în care câştigăm această competiţie, Primăria Botoşani va primi un grant nerambursabil de cinci milioane de dolari oferit de fundaţia Michael Bloomberg. Nu ştiu dacă vom fi câştigători, dar important este să participăm. În competiţie vor intra sute de oraşe. Este un proiect ambiţios pentru noi pentru că ne dă acces pentru prima dată la o asemenea competiţie de nivel internaţional. Proiectul pregătit de noi se numeşte ” O agoră modernă”, consultarea cetăţenilor printr-o agoră online, un fel de web tv. Prin intermediul computerelor cetăţenii să fie consultaţi în legătură cu deciziile publice. Oricine va avea acces la un computer va putea interacţiona direct cu executivul Primăriei”, a afirmat Ovidiu Portariuc.

One thought on “Primăria Botoşani înscrisă la un concurs organizat de fostul primar al oraşului New York

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *