Tupeu: Au primit gratis locuinţă de la stat, iar acum vor să o subînchirieze

locuinte ANL CismeaCulmea tupeului în cazul unor botoşăneni care au primit locuinţe ANL. Aceştia au depus cereri la Primăria Botoşani pentru a subînchiria locuinţele pe care le-au primit de la stat, pe perioada cât sunt plecaţi de la domiciliu, majoritatea la muncă în străinătate. Asta în timp ce peste 1000 de tineri din Botoşani sunt pe lista de aşteptare pentru o locuinţă ANL. Reprezentanţii Primăriei Botoşani dau din umeri şi spun că nu au cum să intervină în această situaţie, legea permiţându-le chiriaşilor să-şi aducă în spaţiu rude. Totuşi, reprezentanţii Primăriei anunţă controale la ANL-uri, la contractele de închiriere cu Locativa.

like facebookAm avut o serie de solicitări din partea chiriaşilor de la ANL pentru a primi în spaţiu persoane, cumva intră în legalitate cu acest lucru. Nu este normal să facă cerere să subînchirieze, însă nu prea ai posibilitatea de a interveni. Legislaţia le oferă această posibilitate, de a-şi lua în spaţiu rude şi e o zonă pe care aceşti locatari o folosesc. Odată ce un locatar îţi deschide uşa, persoana care este în casă, chiar dacă este chiriaşul, poate să-ţi spună că este rudă„, a spus viceprimarul Cătălina Lupaşcu.

La această dată în municipiul Botoşani există 683 de locuinţe ANL. Un apartament la ANL-uri s-ar închiria cu 150 euro, în timp ce familia care are contract cu municipalitatea plăteşte lunar o chirie de doar 40 lei.

One thought on “Tupeu: Au primit gratis locuinţă de la stat, iar acum vor să o subînchirieze

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    ce tot bateţi câmpii si dezinformaţi cititorii cu chirii la apartamentele ANL de 40 lei?! e asa greu să intrebati Locativa ce tarife practica? stiti că la un apartament, in functie de zona si suprafata, chiria ajunge si la 200 RON? si daca ai norocul si locuiesti in Cismea, cheltui intr-0 luna 200-300 lei (minim) cu benzina sau cu mijloacele de transport în comun?!… că nu au găsit alta locatie in tot orasul unde sa ridice blocurile?! asta de ce nu aratati?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *