Afacere suspectă. O primărie plăteşte peste 200.000 de lei pentru un camion de nouă ani. Vezi de la cine l-a luat!

camion la Primaria CopalauO primărie din judeţul Botoşani şi-a achiziţionat, de curând, un camion fabricat în urmă cu nouă ani pentru care a plătit nu mai puţin de 215.760 de lei. Camionul a fost vândut de o firmă de construcţii şi în mod paradoxal, după atâţia ani de rulat, are doar 160.000 de kilometri înregistraţi oficial, potrivit reprezenţaţilor cumpărătorului.

Tranzacţia a fost încheiată între Primăria Copălău şi nimeni alta decât controversata firmă Cornell’s Floor SRL, cea care a avut o ascensiune extrem de puternică în ultimul an, datorită relaţiei pe care administratorul acesteia o are cu primarii PNL.

Afacerea ridică mai semne de întrebare în ceea ce priveşte preţul şi starea maşinii, dar şi în ceea ce priveşte vânzătorul. De asemenea, este interesant de ce primarul nu a invitat la licitaţie deleari de camioane sau de ce nu a cumpărat o maşină nouă, pentru care ar fi beneficiat de garanţie de funcţionare pentru mai mulţi ani.

like facebookLa sfârşitul anului trecut, primarul comunei Copălău, Ciprian Ivanov, şi el membru PNL, a lansat o licitaţie pentru un camion la mâna a doua, care- susţine el- este necesar pentru transportul balastului şi a altor materiale necesare la repararea drumurilor.

La licitaţie au fost două oferte, una de la o societate din Bucureşti, iar cealaltă de la societatea din comuna Roma, Cornell s Floor SRL. Societatea bucureşteană s-a retras şi- aşa cum probabil era de aşteptat- a rămas doar cea din Botoşani, care a şi adjudecat licitaţia.

camion la Primaria Copalau BotosaniLa începutul acestui an camionul a fost livrat Primărie. Este vorba de un camion Renault fabricat în 2006.

Marcel Bârsan, administratorul societăţii de construcţii Cornell s Floor SRL, susţine că licitaţia a fost perfect legală şi nu i se poate imputa nimic.

O asemenea achiziţie i-a adus un dosar penal unui primarului comunei Ştiubieni, Ionel Merticaru. Acesta a achiziţionat, în 2008, un camion de la societatea de construcţii Dany Ema, condusă de Daniel Buliga, care achiziţionase la rândul său camionul de la o firmă din Suceava. Societatea de construcţii nu a plătit integral contravloarea camionului, iar firma din judeţul vecini a condiţionat eliberarea cărţii tehnice de plata sumelor.

Astfel, Primăria nu a putut înmatricula autobasculanta şi astfel s-a ajuns în situaţia în care societatea suceaveană s-a îndreptat în instanţă atât împotriva administratorului Dany Ema, cât şi a primarului. Acum, primarul Merticaru este urmărit penal pentru complicitate la înşelăciune şi abuz în serviciu.

 

 

2 thoughts on “Afacere suspectă. O primărie plăteşte peste 200.000 de lei pentru un camion de nouă ani. Vezi de la cine l-a luat!

  1. NU STIATI CA PSTRONUL DE LA DANY EMA SI PATRONUL DE LA CIRNEL-fLOOR SRL,RESPECTIV MARCEL BARSAN-SUNT CUMNATI?
    DE AICI RELATIA ESTE SIMPLA, DACA SE VREA: TURCANU FLUORIN-PIETRARU(DANY EMA)-PRIMARUL MERTICARU(DISGEOCHEIUL DIN SAVENI-PRICOPSIT CU FUNCTIA DE PRIMAR – MARCEL BARSAN-O ADUNATURA DE SMENARI CARE JEFUIESC BUGETUL STATULUI!
    CE FACETI OAMENI BUNI, CUM REACTIONATI?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *