Primăria Mihai Eminescu, obligată să restituie o parte din finanţarea unui proiect european

Primaria Mihai Eminescu BotosaniPrimăria comunei Mihai Eminescu este nevoită să restituie o parte dintr-o finanţare obţinută de la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), din subordinea Ministerului Agriculturii.

Administraţia din Mihai Eminescu a pierdut un proces intentat APDRP şi va trebui să dea înapoi peste 400.000 de lei, pentru nerespectarea unor proceduri de achiziţie publică, pe mandatul lui Verginel Gireadă. Valoarea totală a proiectului fiind de 1.000.000 de lei

like facebookTotul a plecat în 2009 de la o firmă care a participat la licitaţia pentru realizarea unor lucrări de aducţiune cu apă în comuna Mihai Eminescu. Aceasta a sesizat un conflict de interese între un membru al Comisiei de achiziţie publică din cadrul Primăriei Mihai Eminescu şi un angajat al altei firmei participante la licitaţie.

Sesizarea a fost înaintată la Parchet, însă, ulterior, a fost instrumentată de Oficiul European Antifraudă (OLAF).

În urma verificărilor, organismul antifraudă a constatat altceva, şi anume că firma care a câştigat licitaţia a subcontractat lucrările în mod ilegal, fără ca subcontractarea să fi fost prevăzută în oferta tehnică a firmei, la data organizării licitaţiei.

Astfel, finanţatorul a imputat suma de peste 400.000 de lei Primăriei din Mihai Eminescu. În luna mai 2012, Primăria a dat în judecată APDRP, însă a pierdut procesul, atât la Tribunalul Botoşani, cât şi la Curtea de Apel Suceava, devenind bună de plată.

Întreaga sumă va trebui să fie achitată în 2014, pe mandatul Anei Gideadă, soţia fostului primar Gireadă, care acum este deputat.

.

Primarul de la Mihai Eminescu, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

One thought on “Primăria Mihai Eminescu, obligată să restituie o parte din finanţarea unui proiect european

  1. Ei, si ?!!! Cine raspunde pentru aceste fapte ? NIMENI !!! Suntem in Romania fratilor ! Gireada n-are nicio treaba ! Astia sunt alesii nostri. Din start au stiut ca nu vor da socoteala. Mai mandatati-l pe Gireada in continuare (va mai amintiti sloganul publicitar FNI : „dormiti linititi, noi lucram pt. dvs.” ?) ! Dormiti prieteni, dormiti, dormiti, dormiti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *