Gheorghe Sorescu: Datele statistice arată că la Botoşani lucrurile încep să aibă o evoluţie pozitivă

sorescu gheorghe cjVicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, îşi exprimă speranţa că economia judeţului îşi va reveni, după criza din ultimii ani.

Potrivit acestuia, atât numărul de salariaţi, cât şi câştigul salarial au înregistrat uşoare creşteri în ultimul an.

Datele arată că, dacă la nivel national castigul salarial net a inregistrat anul trecut o crestere de 2,2%, la nivel de Botosani cresterea a fost de 7,5%.

like facebook „In octombrie 2012, era de 1104 lei, acum este de 1187 lei, cu crestere de 83 lei. Botosaniul are un ritm de crestere de doua-trei ori mai mare decat cel national, asta dandu-ne speranta ca putem recupera cu o anumita viteza ramanerea in uma”, sustine Sorescu.

De asemenea, spune vicepresedintele, cresteri au fost inregistrate si in ceea ce priveste castigul salarial mediu brut. Astfel, daca la  nivel national cresterea a fost de 3,3%, la nivelul judetului a fost de 7,8, de la 1. 511 anul trecut la 1.630, cu 119 lei.

Datele statistice arata ca la Botosani lucrurile incep sa aiba o evolutie pozitiva. Sigur, evolutia pozitiva este la nivel national, dar la nivelul Botosaniului un pic mai bine decat la nivel national.  Este firesc asa, pentru ca intre timp inclusiv pretentiile la nivelul Botosaniului sunt din ce in ce mai ridicate„, mai spune Sorescu.

Si la capitolul „numar de salariati” Botosaniul sta mai bine. Cresterea inregistrata anul trecut a fost de 1,6%. Numarul de salariati la nivelul Botosaniului a fost de 51.233, cu 808 salariati mai mult decat in aceesi perioada a anului 2012.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *