Plan de reorganizare şi restructurare a Spitalului Judetean, până la sfârşitul lunii ianuarie

spitalul judeteanManagerul Spitalului Judetean va trebui sa prezinte Consiliului Judetean, pana la sfarsitul acest luni, un plan de reorganizare a unitatii spitalicesti. Planul a fost cerut de presedintele CJ, Florin Turcanu, care spune ca Spitalul Judetean nu trebuie sa mai cheltuie niciun leu in plus fata de bugetul pe care il are, pentru a nu se mai incarca cu datorii. Planul de reorganizare a spitalului va presupune si disponibilizari de personal.

Saptamana viitoare, va pleca la Bucuresti sa primeasca viza de legalitate pe acest plan de reorganizare si restructurare a spitalului. Planul va fi in avantajul pacientului. Am cerut managerului sa gaseasca cea mai corecta formula, iar persoanele care au dreptul sa iasa la pensie sa iasa, pentru a ramane persoanele care doresc sa aiba o cariera in domeniul sanitar„, a spus Turcanu.

Presedintele CJ i-a  mai cerut lui Viorel Iliuta sa nu semneze contractual colectiv de munca daca va cuprinde doar prevederi in favoarea angajatului.

Trebuie sa avem si noi posibilitatera sa spunem o data: domnule, ai gresit si trebuie sa pleci! Daca fac un contract colectiv de munca doar in favoarea angajatului, iar angajatorul are doar obligatii si nicio posibilitate de a sanctiona un angajat, atunci nu-l mai semnam„, a adaugat Turcanu.

Cel mai probabil, planul de reorganizare va presupune si taierea salariilor. Seful CJ considera ca nu este normal ca 86% din bugetul spitalului sa mearga pe cheltuieli salariale.  Conducerea Spitalului judetean a mai fost pusa in situatia de a face un plan de reorganizare a unitatii si in vara anului trecut, insa, fara rezultate. Restructurari in sistem nu s-au facut, iar datoriile unitatii catre furnizori au crescut lunar.

3 thoughts on “Plan de reorganizare şi restructurare a Spitalului Judetean, până la sfârşitul lunii ianuarie

  1. Marele Spital Judetean cu o finantare „DEOSEBITA”,a devenit un FIASCO.Un mastodont medical presupune o conducere cu mare „EXPERENTA”si un buget adecvat.Acest lucru nu a fost realizatsi atunci trecem lareorganizare si restructurari,Prima masura micsorarea salariilor si punerea pe liber a personalului(care este deficitar)programarea pacientilor pana se vor lasa pagubasi,folosirea apei de la fantana si inlocuirea becurilor cu lumanari.Va mai mira „greata” pe care o are d-ul „presedinte”fata de sindicate?!

  2. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Iliuta sa taie salariile alea de 20….si de milioane …..sa verifice ce salariu are
    fina lui Rebenciuca si multe alte …pile.Sant medic si am salariu mai mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *