Ţurcanu trimite patru funcţionari să vadă dacă se dă mită în spitale

bolnaviBolnavii care sunt internati la Spitalul Judetean vor fi intrebati daca sunt multumiti de conditiile de cazare si de mancare si daca li s-a conditionat actul medical. Presedintele Consiliului Judetean trimite o echipa de la CJ in spitale, dar si la centrele de plasament, pentru a-i chestiona pe bolnavi si pentru a vedea daca angajatii isi fac treaba.

like facebookBolnavii vor fi intrebati cum apreciaza calitatea conditiilor de cazare din saloane, cum apreciaza calitatea meselor servite si curatenia la grupurile sanitare. In chestionar, ei vor mai fi intrebati daca sunt materiale de igiena personala la WC-uri, respectiv hartie igienica si sapun, precum si daca au fost pusi sa cumpere medicamente si materiale sanitare pe perioada internarii.

O alta intrebare se refera la actul medical. Ei vor trebui sa raspunda daca au fost pusi sa dea „atentii” cadrelor medicale, daca au fost satisfacuti de medic si de atitudinea personalului pe parcursul sederii, precum si care a fost timpul de asteptare de la prezentarea la UPU pana la preluarea de catre personalul medical. Patru functionari de la CJ vor merge zilnic prin spitale. Ei vor fi „inarmati” si cu aparate foto si video.

Se va face un sondaj in interiorul spitalului, in interiorul centrelor si a tuturor institutiilor care au o relatie directa cu cetateanul. Am desemnat patru functionari din cadrul Directiei pentru proiecte si promovarea judetului, care vor merge in fiecare zi si vor discuta cu pacientii, cu cetatenii la nivelul institutiilor pe care le avem in vedere. Incercam sa rezolvam im primul rand lucrurile care nu functioneaza corect„, a spus Florin Turcanu.

Problemele care vor fi semnalate de echipa de control vor fi discutate cu conducerea spitalului, dupa care vor fi luate si masurile care se impun.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *