Desfăşurarea Festivalului Mărţişor dorohoian de anul acesta, încă incertă

Dorin Alexandrescu
Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi

Abia la începutul lunii februarie se va ști cu siguranță dacă cea de-a 31-a ediție a Festivalului Național de Muzică Mărțișor Dorohoian va avea loc și în acest an. Aceasta deoarece, la sfîrșitul lunii ianuarie, municipalitatea dorohoiană va avea o ședință în care va analiza bugetul pe anul în curs aprobat pentru acest an.

Primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, a declarat că intențiile sale sunt pozitive în privința acestui eveniment de tradiție pentru oraș, însă o decizie clară în acest sens va lua abia după ce se va aproba bugetul.

„După ce vom analiza bugetul, vom aloca cred şi sumele necesare pentru festival. Nu am luat încă o decizie, pentru că şi bugetul e mai mic anul acesta şi trebuie să vedem cum ne încadrcăm, dar mă gîndesc să-l continuăm că este o tradiţie”, a declarat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

În cazul în care festivalul va avea loc anul acesta, perioada va fi tot de doua zile, în intervalul 1-8 martie. Festivalul este unul de tradiţie pentru Dorohoi, aici lansându-se cu ani în urma vedete de marcă ale muzicii româneşti precum Carmen Rădulescu, Gabriel Dorobanţu, Mihai Trăistariu şi mai nou, Andreea Olariu, Ştefan Atîrgoviţoaie, cei doi din urmă cu participări şi premii la concursurile italiene Io canto şi Te lascio una canzone.

Tot aici au luat premii Oana Tăbultoc, recent finalistă la concursul NextStar de la Antena1 sau Ana Maria Bucşă, prezentă anul trecut la Vocea României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *