Viorel Iliuţă se declară nemulţumit de curăţenia din spital

iliuta decManagerul Spitalului Judeţean, Viorel Iliuţă, nu este mulţumit de igiena din spital. Acesta susţine că în urma controalelor declanşate pe secţiile spitalului s-au constatat o serie de neajunsuri şi că curăţenia lasă de dorit pe unele secţii.

Unele probleme depistate sunt legate  de vechimea clădirilor, aşa cum este cazul Secţiei de Boli Infecţioase şi a unei secţii de la Psihiatrie, veche din 1889, unde nu s-au mai realizat reparaţii capitale.  Lipsa personalului pe sectorul de îngrijiri este un alt motiv pentru care spitalul nu stă atât de bine la capitolul „igienă”.

Există un deficit de personal, implicit pe sectorul de îngrijire, implicit pe sectorul de curăţenie. Numai că aici toată lumea se uită la normă. Dacă eu sunt plătit opt ore ca să fac curat pe 300 mp, pentru că aşa spune un normativ, ală face 300 mp, dacă îi face şi pe aceştia. Este o problemă de mentalitate. Există personal insuficient, dar pe de altă parte există şi personal care nu-şi face cu prisosinţă datoria. Nu există o competiţie, din păcate„, a spus Iliuţă.

În controalele efectuate s-a constatat pe unele secţii că toaletele nu erau igienizate, baterii defecte la instalaţiile sanitare, duşuri incomplete sau plăci de faianţă lipsă.

În urma decienţelor constatate, în spital a început o acţiune de igienizare şi reparaţii cu forţe proprii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *