Verdict în instanţă: Primăria Botoşani condamnată la plata a 1,5 milioane de lei

primaria BotosaniPrimăria municipiului Botoşani a fost obligată de judecătorii de la Tribunalul Botoşani să plătească o sumă uriaşă către fosta societate de termoficare. Instanţa a impus municipalităţii să restituie către Termica o sumă de aproape 1,5 milioane de lei pe care aceasta ar fi utilizat-o într-un proiect de reabilitare a reţelelor de termoficare.

Practic, Termica s-a aflat în situaţia de a investi sumele respective în modernizarea reţelelor termice, însă, la finalul lucrărilor, autoritatea locală a trecut reţeaua în proprietatea nou-înfiinţatei Modern Calor.

După aceasta, Termica a fost băgată în faliment, iar Modern Calor s-a bucurat de lucrările făcute pe banii săi. Lichidatorul nu a fost de acord cu acest lucru, acţionând în instanţă municipiul Botoşani, având şi câştig de cauză.

like facebookCea mai mare parte a sumei câştigate în instanţă este TVA, 1,1 milioane de lei, iar 317.000 de lei sunt fondurile proprii ale societăţii utilizate în proiectul de reabilitare. Pe lângă această sumă, instituţia a fost obligată la plata dobânzii legale.

Societatea Termica a demarat proiectul de reabilitare, însă, în decembrie 2008, a încheiat un protocol de predare a patrimoniului către noua societate înfiinţată, Modern Calor.

În cadrul procesului, Primăria a menţionat că este de acord cu plata a o parte din sumă, respectiv 371.000 de lei, care a fost contribuţia firmei, plus 600.00 de lei TVA, explicând că pentru restul TVA nu poate achita deoarece au fost folosiţi bani publici în proiect.

 

4 thoughts on “Verdict în instanţă: Primăria Botoşani condamnată la plata a 1,5 milioane de lei

  1. Asa au facut si consilierii cei destepti de la consiliul judetean cand au hotarat sa nasca Nova Apa Serv in locul muribundei Apa Grup. Banii astia ar trebui sa-i plateasca consilierii nu noi cetatenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *