Gafă a procurorilor plătită cu 40.000 de lei

curtea de apel suceavaUn fermier din Santa Mare, trimis de două ori în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru că ar fi obţinut nelegal subvenţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA), a scăpat de rambursarea a peste 40.000 de lei, după ce magistraţii au considerat că al doilea dosar a ajuns prea târziu în instanţă.

Fost administrator la societatea Victomil SRL, Mihai Mititiuc a fost trimis iniţial în judecată întrucât, în perioada 2007-2009, ar fi depus la APIA trei cereri prin care a solicitat sprijin financiar nerambursabil, pentru nişte suprafeţe pe care nu le deţinea în realitate, încasând astfel peste 100.000 de lei. Toamna trecută, el a fost găsit vinovat şi condamnat definitiv la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, fiind obligat să restituie cei 105.722 de lei primiţi de la APIA.

Între timp, procurorii au descoperit alte trei adeverinţe false în baza cărora Mititiuc ar fi obţinut, în aceeaşi perioadă, subvenţii nelegale de peste 40.000 de lei pentru nişte culturi fictive, aşa că l-au trimis din nou în judecată, APIA cerând restituirea banilor. Cazul a ajuns tot la Judecătoria Botoşani, care judecase şi primul dosar, iar magistraţii au considerat că procurorii au trimis prea târziu cauza la instanţă. Aşa că au invocat excepţia autorităţii de lucru judecat şi au dispus încetarea procesului penal, respingând cererea APIA.

Procurorii pot formula recurs la Curtea de Apel Suceava.

Sursa: Monitorul de Botoşani

2 thoughts on “Gafă a procurorilor plătită cu 40.000 de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *