Oameni de cultură impresionaţi de o elevă de nouă ani

irina ciobanasu luceafarulO elevă din clasa a III-a de la Şcoala Generală nr 6 a impresionat scriitorii şi consilierii locali după ce le-a recitat poemul Luceafărul.

Fata a fost printre câştigării concursului organizat de municipalitate, printre elevii din municipiu, iar primarul Ovidiu Portariuc a ţinut să îi surprindă pe oamenii de cultură, invitând copila la şedinţa extraordinară a Consiliului Local.

După lucrările şedinţei Irina Ciobănaşu a recitat, într-un mod deosebit, poemul Luceafărul şi a smuls aplauzele celor prezenţi.  Academicianul Nicolae Manolescu a fost profund impresionat de reprezentarea elevei şi a urmărit-o îndeaproape pe toate perioada recitării.

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local a avut ca ordine de zi aprobarea hotărârii privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani câştigătorului Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia pe anul 2013.

Neoficial, laureatul acestui premiu este scriitorul clujean Ion Mureşan.

Premiul va fi acordat, miercuri seară, în cadrul unei gale speciale organizate în cadrul Zilelor Eminescu, prilejuite de împlinirea a 164 de ani de la naşterea lui Eminescu.

 

 

One thought on “Oameni de cultură impresionaţi de o elevă de nouă ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *