Câştigătorul Premiului naţional Mihai Eminescu va primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani

consiliul localConsilierii locali întruniţi, miercuri, într-o şedinţă extraordinară au adoptat în unanimitate o hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani. Consilierii au mai hotărât şi acordarea unui premiu în sumă de 20.000 de lei, net, impozitul fiind suportat tot din bugdetul local.

La şedinţa consiliului local au luat parte scriitori şi membri ai juriului, în frunte cu academicianul Nicolae Manolescu. După şedinţă a avut loc depuneri de jerbe de flori la statuia lui Mihai Eminescu din faţa teatrului.

Gala de decernare a premiilor va avea loc miercuri după-amiază la Teatrul Mihai Eminescu. Potrivit unor surse neoficiale, Premiul naţional Mihai Eminescu l-a câştigat scriitorul Ion Mureşan.

One thought on “Câştigătorul Premiului naţional Mihai Eminescu va primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani

  1. INCENDIAR, preluat din alte comentarii, O FI ADEVARAT??
    Despre cum a luptat cu condeiul nimeni altul decat carcotasul nepereche Gellu Dorian impotriva sistemului comunist din dorinta apriga de a da cu el de pamant, reiese din volumul „Pasii Poetului”, Editura Sport-Turism, Bucuresti, 1989.
    Scrie autorul Gellu Dorian in „argumentul” cartii: Volumul rezultat se inscrie sensului major pe care-l capata in societatea noastra receptarea mostenirii culturale. Ne stau ca indemn si orientare cuvintele secretarului general (bravos, mai, Catavencule!), presedintele republicii, tovarasul Nicolae Ceausescu, care spunea: „Un important rol social a jucat de asemenea creatia literar-artistica; operele nemuritoare ale corifeilor literaturii noastre clasice au relevat inaltele virtuti ale poporului, au cultivat sentimentul patriotismului, au insufletit si imbarbatat generatii de militanti pentru cauza libertatii si propasirii patriei. Si ca o concluzie: Partidul nostru, societatea socialista cultiva respectul fata de traditiile culturale inaintate si totodata, dorinta creatorilor de a le dezvolta, de a le depasi.” (esti mare, bibicule!) Un asemenea inaintas a fost poetul nepereche, Mihai Eminescu, (ne uimesti, ce sclipire, ce revelatie, colosal, inca o tura de stadion si-i gaseai carnetul de membru de partid Luceafarului!!!) incheie apoteotic Gellu Dorian, care, de buna seama ca il banuia de prostie pe Nicolae Ceausescu la linguselile lui ieftine… sau poate pe noi, cine stie, cand se da drept fost dizident anticomunist?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *