Soţii Berescu şi-au vândut acţiunile la SOCAR

socar petroleumCompania azeră de stat SOCAR a cumpărat de la de soţii Iulian şi Doina Berescu restul de 10% din acţiunile SOCAR Petroleum, fosta Romtranspetrol, achiziţionată în proporţie de 90% în 2011, şi va majora capitalul social al firmei cu 35 milioane de euro.

„Tranzacţia face parte din demersul strategic al companiei noastre de a-şi consolida poziţa pe piaţa din România“, a declarat într-un comunicat directorul general al SOCAR România, Hamza Karimov. SOCAR a intrat pe piaţa românească a distribuţiei de carburanţi prin achiziţia, în 2011, a 90% din acţiunile Romtranspetrol din Botoşani, deţinută de soţii Iulian şi Doina Berescu. Compania azeră are o reţea de 22 de benzinării în România şi vrea să ajungă la 300 de unităţi în decurs de câţiva ani. SOCAR are 338 de angajaţi în România, dintre care aproximativ 40% au fost recrutaţi în 2013.

Reprezentanţii SOCAR au anunţat recent că vor continua investiţiile în România, dar acestea nu includ cumpărarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea. Guvernul a propus SOCAR, anul trecut, să preia combinatul din Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă din ianuarie 2013. Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim, aşteaptă până la 31 ianuarie oferte din partea companiilor interesate să cumpere acţiunile deţinute de combinat la Oltchim SPV, care controlează activele unităţii, evaluate la 305,24 milioane de euro.

Sursa: Adevarul

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *