Dator la bancă pentru 700 de ani

pensionarUn botoşănean va avea nevoie de şapte secole pentru a scăpa de datoriile la bănci. În ultimii ani, bărbatul a făcut mai multe credite la bănci pentru a investi în diverse domenii de activitate. Iniţiativele lui au eşuat, astfel că a ajuns să nu mai poată achita ratele şi să fie executat silit pentru o datorie uriaşă, respectiv şapte milioane de lei. La sfârşitul anului trecut, un executor judecătoresc a cerut Casei Judeţene din Pensii (CJP) să-i pună poprire pe venituri. Drept urmare, funcţionarii îi reţin lunar din pensie 840 de lei, adică jumătate din banii pe care-i are de primit şi-i virează la trei bănci. Pentru că, potrivit legii, reţinerile nu pot depăşi 50% din venituri, datoria va fi stinsă în 708 ani.

„Datoria cu siguranţă nu va fi acoperită”, a precizat Ioan Buzilă, director adjunct în cadrul CJP. Potrivit legii, după decesul bărbatului, băncile nu vor mai avea cum să-şi recupereze banii, pentru că legea în vigoare nu le permite să se îndrepte împotriva rudelor acestuia.

Reprezentanţii Casei de Pensii nu au făcut publice, numele şi vârsta bărbatului cu datorii de zeci de miliarde lei şi nici instituţiile financiare la care se duc banii obţinuţi prin executare silită, pe motiv că aceste informaţii intră sub incidenţa legii privind protecţia datelor personale. Ei au spus, însă, că datoria botoşăneanului este una record la nivel de judeţ şi poate chiar şi la nivel naţional.

Sursa: Monitorul de Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *