Cenaclurile literare reunite la Biblioteca Mihai Eminescu Botoşani

biblioteca -10Biblioteca  Județeană Mihai Eminescu Botoșani a dat startul, marți, manifestărilor dedicate poetului Mihai Eminescu cu un cenaclu intitulat „Portretul artistului în tinerețe”. Mai exact, este vorba despre o tradițională reuniune a cenaclurilor literare existente în județ cu care instituția colaborează.

Manifestarea la care membrii cenaclurilor prezente au recitat poeziile lui Mihai Eminescu, dar și creații proprii, a debutat însă cu o prezentare a activităților desfășurate de Biblioteca Județeană Mihai Eminescu Botoșani anul trecut, punctul central fiind un reportaj realizat de reporterii ziarului Buzz pentru programul Bibliovacanța.

biblioteca -14Au urmat momentele artistice oferite de fiecare cenaclu oferit. Au început copiii de la cenaclul Junimea Junior care își desfășoară activitatea la filiala din strada Primăverii a Bibliotecii după care copiii din cenaclurile de la Stăuceni, Hănești, dar și tinerii de la Cenaclul „Caietele lui Cain” de la Penitenciarul Botoșani.

În cadrul activității s-a produs și o întâlnire virtuală grație rețelei Skype. Membrii cenaclurilor de la Văculești și respectiv Darabani au dorit să-și facă simțită prezența prin recitarea unor poezii de Mihai Eminescu de către copiii de la Văculești și interpretarea cântecului „Eminescu” de către cei de la Darabani.

Acțiunea a continuat cu lansarea cărții „Rime și portative” de Pandelica Radeș și o expoziție numismatică organizată la Cabinetul de numismatică și filatelie.

Biblioteca își onorează mentorul prin această reuniune de cenacluri, considerăm că în cadrul proiectului nostru, cel mai bine venit este tânărul pasionat de proză sau poezie, astfel încât reușim să reunim cea mai mare parte de cenacluri din județ și din oraș. Nu sunt toate cenaclurile, a fost o oarecare selecție, și în funcție de timpul avut, sunt cenacluri cu care colaborăm în mod tradițional și încercăm să aducem ceva nou”, a spus Cornelia Viziteu, directorul Bibliotecii Mihai Eminescu Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *