Scriitorul Ion Mureşan obţine Premiul naţional de poezie Mihai Eminescu

M3362M-4206Scriitorul Ion Mureşan va obţine Premiul naţional de poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia pentru anul 2013. Juriul condus de Nicolae Manolescu a decis ca scriitorul şi publicistul clujean să intre în posesia marelui premiu pentru care au mai concurat Mircea Cărtărescu, Liviu Ioan Stoiciu, Lucian Vasiliu, Constantin Abăluţă, Ovidiu Geraru şi Vasile Vlad.

Câştigătorul premiului va deveni şi cetăţean de onoare al municipiului Botoşani.

Decernarea trofeului, dar şi a premiului de 20.000 de lei va avea loc pe miercuri, în cadrul unei gale organizate cu prilejul Zilelor Eminescu.

Potrivit Wikipedia, Ion Mureşan a absolvit Facultatea de Istorie-Filosofie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj (1981). A făcut parte din gruparea revistei „Echinox”. După absolvire devine membru al cenaclului „Saeculum” din Beclean. Între anii 1981 și 1988 a fost profesor de istorie în comuna Strâmbu. Din 1988 devine redactor la revista „Tribuna” din Cluj. În prezent este publicist comentator la un ziar clujean și redactor-șef al revistei „Verso” din Cluj. A debutat cu poezie în revista „Cutezătorii” (1968).

2 thoughts on “Scriitorul Ion Mureşan obţine Premiul naţional de poezie Mihai Eminescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *