Botoşăneni prinşi la furat în judeţul Iaşi cu ajutorul unui câine poliţist

caine politie frontieraAutorii a sase furturi petrecute în judetul Iaşi au fost prinsi de un echipaj mixt, format din politisti si politisti de frontier. Tinerii locuiesc in Botosani si faceau aproape zilnic naveta, pentru a fura din magazinele alimentare de pe raza judetului Iasi, scrie Buna Ziua Iaşi.

Poliţiştii au tras pe dreapta un autoturism pentru un control de rutina si au descoperit cu stupoare ca masina este ticsita cu surubelnite, cutite, levier, bata din lemn si cagule. In autoturismul marca Alfa Romeo, inmatriculat in judetul Bistrita Nasaud, se aflau trei tineri, cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, domiciliati in comuna Santa Mare, din judetul Botosani.

Politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari, impreuna cu politisti din cadrul Posturilor de Politie Bivolari, au desfasurat o misiune specifica pe timpul careia au oprit in trafic pentru control pe DN 24 C, comunicatia Iasi – Stefanesti, pe raza localitatii de frontiera Zaboloteni, autoturismul condus de Andrei M., in varsta de 21 de ani. In urma controlului efectuat cu ajutorul cainelui de urma Nacaru, asupra autoturismului au fost descoperite doua cagule, cinci surubelnite, un levier, o bata din lemn, doua perechi de manusi din material textil si un cutit cu lama de aproximativ 10 cm. Pentru efectuarea de cercetari la fata locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Sectiei 3 Politie Rurala Popricani si un criminalist din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi”, a declarat Denis Lazar, purtator de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera.

Cei trei au fost dusi la audieri, la sediul Politiei Bivolari, iar in urma cercetarilor oamenii legii au aflat ca acestia sunt autorii a sase furturi din societati comerciale. Faptele au fost comise in perioada 16.12.2013 – 06.01.2014, iar prejudiciul se ridica la suma de 9.800 de lei. Tinerii spargeau magazine alimentare de pe raza judetului. „O parte din prejudiciu a fost recuperat. Cei trei au fost retinuti pe baza de ordonanta si prezentati Parchetului care a dispus masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu pe o perioada de 30 de zile”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al IPJ Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *