Săptămână plină de manifestări culturale la Biblioteca Mihai Eminescu

afis activitati simpozionBiblioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” Botoşani va gazdui, marţi, 14 ianuarie, ora 10.00,  cenaclul “Portretul artistului în tinereţe”, un eveniment dedicat poetului Mihai Eminescu.

Organizată in cadrul “Zilelor Eminescu – 2014” şi marcând în aceeaşi măsură Ziua Culturii Naţionale, serbată pe data de 15 ianuarie, acţiunea va cuprinde o retrospectivă a celor mai importante evenimente organizate în anul 2013 la Biblioteca Botoşani, momente artistice, dezbateri pe tema operei eminesciene, precum şi lansarea cărţii  “Rime şi portative”, autor Pandelică Rades.

Manifestarea va fi însoţită şi de o expoziţie numismatică. Întreg evenimentul va putea fi urmarit în transmisiune LiveVideo pe site-ul instituţiei, www.bibliotecabotosani.ro.

Acţiunea de pe data de 14 ianuarie nu este singura organizată de Biblioteca “Mihai Eminescu”, în această săptămână de o importanţă aparte pentru cultura română . Astfel, pe data de 16 ianuarie, orele 12:00, Secţia de Împrumut carte pentru copii va fi gazda concursului de poezie şi desene inspirat de opera lui Mihai Eminescu, “Mai am un singur dor”. La Secţia de Împrumut carte pentru adulţi, este vernisata, pe tot parcursul lunii ianuarie, expoziţa de carte “Vreme trece…vreme vine”.

Mediateca de pe Pietonalul Unirii prezintă vineri, 17 ianuarie, acţiunea “Grupaje lirice eminesciene de dragoste” dar şi o expoziţie de afişe cu tema “Gânduri despre Eminescu”.

La Filiala 1 Primăverii va avea loc pe 15 ianuarie, de la ora 9:00 manifestarea “Dor de Eminescu”, la care vor participa copii clasei a V-a A de la Şcoala Gimnazială nr. 13 Botoşani. În aceeaşi zi, la Secţia de Limbi Străine a instituţiei de cultură botoşănene, copiii Grupei “Voiniceii” de la Grădiniţa nr. 5 Botoşani ne vor încînta cu o serie de momente artistice, precum şi cu o expoziţie plastică dedicată marelui nostru poet naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *