Prefectul propune întâlniri lunare cu angajaţii din sectorul sanitar

intalnire prefect cu liderii Sanitas BotosaniPrefectul Costică Macaleţi a anunţat că va invita lunar liderii sindicali din sănătate şi reprezentanţii autorităţilor locale din domeniu pentru a discuta deschis problemele concrete din spitalele şi celelalte centre medicale din judeţ. Declaraţia a fost făcută la finalul întâlnirii reprezentantului Guvernului în teritoriu cu membrii din conducerea sindicatului Sanitas, întrevedere programată ca urmare a pichetării din decembrie a Instituţiei Prefectului de către structura sindicală.

„Multe dintre problemele expuse aici se puteau discuta direct cu domnul manager al Spitalului Judeţean. Dar dacă în acest cadru există mai multă deschidere, ne întâlnim lunar aici. Îmi pun speranţa în domnul Iliuţă în ceea ce priveşte renegocierea contractului cu Casa de sănătate pentru că nu înţeleg cum poţi să faci un serviciu pentru sănătate şi să nu fii plătit”, a declarat prefectul.

Prefectul a solicitat membrilor de sindicat să ia atitudine fermă pentru a nu se repeta situaţii precum cele expuse în cadrul discuţiilor, potrivit cărora asistenţi medicali au fost ignoraţi de colegii lor, atunci când au ajuns cu probleme medicale proprii la urgenţe.

„Bateţi cu pumnul în masă pentru echipamente de protecţie! Bateţi cu pumnul în uşa colegilor care nu vor să vă consulte. Credeam că măcar spiritul de castă primează în acest sistem!”, a continuat Macaleţi, rugând managerul general al Spitalului Judeţean să acorde o mai mare transparenţă sindicatelor, în ceea ce priveşte cheltuirea fondurilor şi să privească mai atent asupra modului în care se fac achiziţiile diverselor consumabile ale unităţii spitaliceşti judeţene.

Discuţia cu partenerii sociali a durat aproape două ore, principalele probleme ridicate fiind neacordarea tichetelor de masă, insuficienţa de personal medical,  dar şi acordarea inechitabilă a unor sporuri, lipsa echipamentelor de protecţie sau neplata unor contribuţii sociale. Viorel Iliuţă, managerul spitalului, şi-a exprimat dorinţa de a renegocia contractul cu CJAS, anunţând că intenţionează să se deplaseze la Bucureşti pentru obţinerea unui buget mai mare pentru Mavromati.

Sursa: comunicat de presă Instituţia prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *