Primăriile din judeţ nu au primit bani pentru drumuri

consiliul judetean botosaniLa repartizarea cotei de 20% din bugetul unităţilor administrativ teritoriale, Consiliul Judeţean a diminuat drastic sumele la capitolul drumuri.

Preşedintele CJ, Florin Ţurcanu a explicat că a făcut un sacrificiu la instituţia proprie, care a alocat 6,7 milioane de lei pentru investiţii la drumurile judeţene, dar şi la primrăiile din judeţ ce le-au fost tăiat sume între 100.000 de lei şi 250.000 de lei.

Şeful judeţului a afirmat că aceste sume vor merge pentru proiectul privind asfaltarea tuturor drumurilor judeţene pietruite din judeţ.

” Am vrut să facem un efort cu toţii, pentru că drumurile judeţene trec pe la majoritatea comunelor pe care le conduceţi, să nu repartizăm nici un leu la drumuri. Şi la nivelul CJ este foarte greu, nu ştiu cum mă voi descurca, pentru prima dată trebuie să alocăm 25% din bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, ceea ce înseamnă 5 milioane de lei”, a declarat Florin Ţurcanu.

Acesta a mai adăugat că sacrificiul este cu atât mai mare cu cât, pe întregul judeţul, bugetul pe acest an este mai mic cu 18 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *